Francezii îşi caută clienţi în rândul fermierilor gorjeni

Reprezentanţii unei firmei din Franţa cu renume în agricultură şi zootehnie vor veni în Gorj săptămâna viitoare pentru a sta de vorbă cu crescătorii de animale din diferite zone ale judeţului pentru a-i convinge să-şi facă ferme moderne. Francezii sunt spun că investiţiile pot fi făcute din fonduri europene. Anul acesta se preconizează că se vor acorda până la 70.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri.

Reprezentanţii firmei din Franţa care realizează ferme şi solarii vor lua la picior judeţul pentru a-şi găsi clienţi în rândul fermierilor gorjeni. Francezii promit că vor face ferme pentru oi şi capre la preţuri cu mult sub nivelul pieţii din România. „Am reuşit să luăm reprezentanţă pe regiunea S-V a României, firma având un sediu la Ploieşti. Vom da fermele la cheie. O fermă pentru 70 de capre sau de oi, de 15 metri lungime, 10 metri lăţime şi 4,75 metri înălţime va costa 15.000 de euro. Pentru instalare va veni un inginer care va supraveghea toată acţiunea de montare. Ferma va fi dotată cu adăpători, grilaje, sistem de furajare şi sistem de aerisire. Mai avem o fermă la Slobozia, o construcţie de 1000 mp pentru 90 de vaci dotată inclusiv cu sistem de drenare”, a declarat unul dintre reprezentanţii firmei.

70.000 de mii de euro pentru tinerii fermieri

Francezii speră să-şi poată dezvolta afacerea în judeţul Gorj pentru că au auzit că din primăvară se vor putea accesa proiecte de zeci de mii de euro. Este vorba despre sprijinul acordat pentru instalarea tinerilor fermieri, care se preconizează că va creşte de la 40.000 de euro la 70.000 de euro. „Din primăvară se vor acorda 70.000 de euro, iar oamenii vor fi tentaţi să investească în zootehnie. Noi venim în sprijinul lor pentru că preţurile noastre sunt accesibile, iar fermele pe care le realizăm corespund cerinţelor Uniunii Europene”, a precizat reprezentantul firmei franceze. Despre majorare a fondurilor ce vor fi acordate prin intermediul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a vorbit inclusiv ministru Agriculturii, la sfârşitul anului trecut, însă până în momentul de faţă nu s-a stabilit o dată certă pentru viitoarea sesiune de depunere a proiectelor.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: