Frecătorii de experimentă

Ştiţi care-i asemănarea dintre România şi America? Că şi America ştie să-şi bată joc de cetăţeni. şi acum ştiţi care-i diferenţa? Că SUA nu-şi bate joc de cetăţenii ei. America are un adevărat cult al exploatării şi umilirii străinului. Nu degeaba e cea mai mare putere mondială. Oamenii ăia au inventat burse pentru spălat chiloţi. Chiloţi din ăia de american stricat la stomac de la fast food, purtaţi patru zile consecutive. American Experience e firma care se ocupă de program, Work&Travel se numeşte proiectul. Zeci de mii de tineri studenţi români cu rezultate şcolare peste medie se duc în State să facă treburile murdare în locul americanilor. Acolo se împrietenesc, de obicei, cu mexicanii, indienii, chinezii şi celelalte popoare prietene ale Americii. Cu americanii nu au cum, pentru că americanii îi privesc ca pe nişte sclavi. Ceea ce, având în vedere orele peste program și cei 7 dolari pe oră, cât încasează (mult sub cel mai prost plătit american), chiar este sclavie.

Dar acum e încă bine. Staţi să vedeţi cum era în anii '60. Păi, vedem chiar acum. Într-un experiment mirific început în primul trimestru al anilor '60, medici aflaţi la ordinele guvernului american au infectat intenţionat cu sifilis 700 de cetăţeni din Guatemala pentru a testa diverse medicamente pe ei. În schimbul acestei orori, guvernul american le-a oferit guatemalezilor (extrem de săraci) trei mese pe zi, analize medicale gratuite (dacă tot erau în spital, deh) şi asigurare de înmormântare (slavă Domnului!). Băieţi salon! În zilele noastre, urmaşii celor 700 de cobai, reprezentaţi de o firmă de avocatură foarte tare, au dat în judecată Statele Unite. Deznodământul procesului e previzibil, din moment ce chiar administraţia Obama, prin vocea lui Hillary Clinton, a recunoscut şi şi-a cerut public scuze pentru acel experiment terifiant.

Trecem oceanul şi partea civilizată a Europei şi ajungem în România, unde nu se fac experimente infectând oamenii cu diverse boli, pentru că nu există tehnologia şi fondurile necesare. În schimb, se fac milioane de experimente pe pensionari şi şomeri. Aceştia sunt înfometaţi mai multe zile la rând, de obicei în ultimele două săptămâni din luna calendaristică. De asemenea, se fac experimente pe milioane de copii, care sunt trimişi la şcoli unde predau profesori mai idioţi decât copiii înşişi. Apoi, milioane de câini sunt aruncaţi pe străzile oraşelor de către stăpânii lor retardaţi de la ţară, apoi alţi retardaţi le pun otravă şi ştreangul de gât, ca să scape de ei. Şi tot aşa. Ce va ieşi din acest experiment generalizat de pe la noi? Habar n-avem. O să vă anunţăm noi. Mă rog, ăia puţini care vor scăpa.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: