FRF anunţă un protocol medical mai simplu la fotbal

Protocolul pentru desfășurarea competițiilor în timp de pandemie a fost  simplificat în privința documentelor medicale. Cluburile de fotbal din România trebuie să respecte de acum înainte, în perioadă de pandemie, un protocol medical din nou modificat, de această dată cu o decizie care le face viața mai ușoară.

La finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF, în care s-a aprobat modificarea protocolului medical, președintele FRF Răzvan Burleanu a oferit detalii despre ultimele schimbări. Cluburile din Liga 1, 2 și 3 nu vor mai fi nevoite de acum să își prezinte situația epidemiologică înaintea fiecărui meci. Cluburile își vor raporta situația medicală către FRF sau LPF doar dacă au caz sau cazuri pozitive la COVID-19, a informat liga2.ro.

Dacă până acum, de la reluarea competițiilor după declanșarea pandemiei, s-a mers pe un protocol medical în care înainte de fiecare meci echipele erau nevoie să trimită către FRF sau LPF, prin platforma digitală, situația jucătorilor și staffului tehnic, de acum, această regulă a fost simplificată.

Cluburile vor prezenta situația echipei înaintea meciului, la fața locului, fiind nevoie doar de arătarea certificatului verde sau a rezultatului testului Covid-19. Obligativitatea anunțării FRF sau LPF este doar în cazul în care există cazuri pozitive de infectare cu coronavirus.

Totuși, Răzvan Burleanu spune că FRF își rezervă dreptul de a iniția controale pentru a vedea dacă cluburile respectă noul protocol privind documentele medicale.

Vizualizări: 778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: