FRF investește în educația financiară a fotbaliștilor!

Pentru a nu mai avea atât de mult de lucru la comisiile federale, Federația Română de Fotbal a ales să investească în educația financiară a jucătorilor de fotbal. FRF și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au semnat un protocol de colaborare.

Obiectivul comun este acela de a facilita accesul la educație financiară pentru cât mai mulți jucători de fotbal, dar și pentru toți cei care sunt implicați în acest fenomen.

„Începând cu anul 2024, principalele acțiuni comune ale celor două instituții vor viza: promovarea și derularea de proiecte și programe educaționale comune, precum și de acțiuni cu scopuri educative, în vederea creșterii nivelului de educație financiară în rândurile jucătorilor de fotbal, începând de la copii, juniori și seniori; organizarea în parteneriat de evenimente educaționale (workshopuri,  seminare, campanii publice, simpozioane, conferinţe, mese rotunde etc); desfășurarea de evenimente publice pentru promovarea valorilor comune și a rezultatelor activităților desfășurate în parteneriat”, a anunțat FRF.

În cadrul parteneriatului dintre FRF și ASF, loturile naționale de juniori și seniori vor avea acces în lunile următoare la sesiuni de educație financiară și management al investițiilor. Totodată, cele două instituții își propun să găsească soluții la problemele cu care se confruntă jucătorii în activitate aflați la final de carieră.

Pentru a marca debutul acestui parteneriat, echipa ASF a susținut o sesiune de informare despre educație financiară, intitulată „Despre bani la firul ierbii”, dedicată staff-ului FRF, în contextul celui de-al doilea Innovation Day organizat de Federația Română de Fotbal în 2024.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: