FRF nu ştie încă dacă se mai poate juca Liga 4

Mai este doar o săptămână până la începutul primăverii, dar situația meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3 este incertă. Campionatele judeţene din acest sezon sunt tot în aşteptare şi nu se ştie dacă vor mai putea începe şi cum se vor disputa jocurile. 

Asociaţiile Judeţene de Fotbal din ţară nu ştiu să spună cum vor decide campioanele judeţene dacă nu va începe campionatul din acest sezon. Iar şansele de a se mai relua scad pe zi ce trece. FRF nu are un răspuns clar şi spune că problema nu este în curtea ei, ci în curtea celor două ministere, cel al Sănătății și cel al Sportului, care ar trebui să traseze o schemă clară pentru disputarea meciurilor la nivel de amatori. Recent, gsp.ro a cerut și opinia MTS referitoare la acest subiect şi la modul în care se pot face testele rapide, dar nu a primit niciun răspuns la o săptămână distanță.

În toamna trecută, doar două județe din țară se încumetaseră să reia Liga 4, Brașovul și Hunedoara. Însă și ele într-un format restrâns, cu puține echipe. Oamenii implicați în Liga 4 au anunţat deja care sunt principalele dificultăți, iar cea mai importantă este aceea că amatorii vin de la locuri diferite de muncă, interacționează cu mult mai multe persoane, iar șansele de infectare cresc.

Acum, însă, problema testelor ar avea totuşi o rezolvare după ce, nu doar testele PCR sunt recunoscute la nivel național, ci și cele rapide. Schimbarea a intervenit în 5 ianuarie 2021, ceea ce putea fi un semnal al revenirii fotbalului amator şi de juniori dacă se va pune în aplicare.

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: