Alionescu: Obiectivul nostru este să ne menținem în LNBM

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu are ca obiectiv în acest sezon menţinerea în Liga Naţională de Baschet Masculin. Cu trei victorii înregistrate la turneele disputate deja în tur, gorjenii par să fie pe drumul cel bun, ocupând locul zece în clasament.

Înainte de reluarea meciurilor din returul campionatului naţional, se vor juca, la finalul lunii februarie, o serie de meciuri restanţă care nu s-au putut disputa din cauza infectărilor de la unele echipe.

După ce s-a încheiat prima parte a sezonului, U-BT Cluj este singura echipă neînvinsă și ocupă prima poziție în clasament. Podiumul este completat de BC CSU Sibiu și de CSO Voluntari, SCM U Craiova, CSM Oradea și BCM U Pitești, echipe ce se află la egalitate de puncte cu 9-4 la general. Următoarele locuri sunt ocupate de SCM Timișoara, CSA Steaua și CS Dinamo, echipe ce se pare că se vor lupta pentru ultimele două poziții ce duc în playoff-ul competiției iar pe locul zece se află CSM Târgu Jiu, echipa care a reuşit o surpriză la ultimul turneu, învingând pe Dinamo.  

Antrenorul gorjenilor, Claudiu Alionescu, a recunoscut pentru baschet.ro, că fiecare meci este o provocare pentru echipa sa care are un obiectiv clar, menţinerea în LNBM: „Pentru noi e o provocare fiecare meci în LNBM, obiectivul nostru este să ne menținem aici și sezonul viitor, obiectiv pe care sper să îl și îndeplinim”. Înainte de ultimul turneu din tur, antrenorul principal al gorjenilor nu era foarte mulțumit de prestația echipei sale la capătul primei faze a campionatului: „Nu sunt mulțumit. Sunt puțin dezămăgit de turneul de la Focșani unde speram să obținem măcar o victorie. Trebuie să facem o analiză completă, am făcut una după acel turneu, vom face una și după acesta și apoi vom stabili dacă se impun schimbări”.

După acest ultim turneu însă, Alionescu are motive de bucurie, nu numai victoria din meciul cu Dinamo ci şi faptul că a învins un mare antrenor, fostul său mentor şi coleg de la Târgu Jiu, Antonis Constantinides, cu care a colaborat în stagiunea 2014-2015, perioadă în care cipriotul ocupa postul de antrenor principal al lui CS Energia Târgu Jiu, iar Alionescu pe cel de antrenor secund.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: