FRF păstrează sistemul de joc din pandemie în Liga 2

Noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, se va desfășura exact în același mod ca precedentul campionat. S-a stabilit deja când începe următorul sezon, echipele care ar trebui să ia startul și modul în care se promovează și retrogradează.

Noul sezon al campionatului Liga 2, ediția 2022-2023, se va desfășura în același mod în care a avut loc și în ediția recent încheiată, 2021-2022. Formatul urmează să fie aprobat și în cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. Deși a fost în discuții ca noul sezon al ligii secunde să aibă meciuri tur-retur și în play-out, cum nu s-a întâmplat în ediția trecută, acest lucru, din informațiile celor de la Liga2.ro, nu a mai fost aprobat de federali, astfel că se merge pe varianta deja cunoscută. ”Actualul format al campionatului Ligii 2 a fost admis de FRF pentru perioada în care pandemia aducea fel și fel de probleme cluburilor, ca de exemplu cheltuielile suplimentare pentru testarea împotriva COVID-19. Pandemia și restricțiile au trecut, însă forul condus de Răzvan Burleanu a fost atât de mulțumit de el, încât a decis să meargă pe aceeași variantă și în sezonul 2022-2023, cu toate că cluburile și-ar fi dorit mai multe meciuri de disputat, cel puțin în play-out. Aceeași dorință au avut-o și în vara anului trecut, însă nici atunci FRF nu a dorit acest lucru”, a scris sursa citată.

Noul sezon de Liga 2 este programat să debuteze în data de 6 august, iar tragerea la sorți pentru stabilirea programului meciurilor ar putea avea loc, cel mai probabil, în data de 18 iulie.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: