FRF-ul, vite argentiniene

Vă mai amintiți când am vorbit despre inaugurarea noului stadion? Ne plângeam că nu se dau decât cel mult două bilete, că nu sunt cu locuri, că e prea scump, că e prea cald, că e prea amical, că e prea slabă echipa noastră și tot așa. Ei, și știți voi vorba aia cu nemulțumitul? Ce i se ia lui? Aud? Darul, exact.

Amicalul cu Argentina nu se mai joacă. Da, ne-au tras țeapă. Ce vă mirați așa? Noi suntem atât de proști încât până și occidentalii care se apucă să facă autostrăzi și alte afaceri cu statul român fug cu banii. Poate e contagios. Poate oamenii cu principii au o revelație când intră în contact cu România. Se gândesc: hei, ăștia sunt niște hoți. Deci avem voie. Să furi de la hoți e bine, nu? Robin Hood likes this.

Dar gata, nu mai generalizez, că ajung ca Puya dacă o tot țin langa cu corupția, nedreptatea, sărăcia ș.a.m.d. din țară. Vorbim pe subiect. Argentina nu mai vine. N-aveau cu cine. Am pus prost amicalul, la patru zile distanță de Supercupa Spaniei, în care joacă Real cu Barcelona. D'alde Messi, Masquerano, Higuain și Gago sunt de înțeles. Voi ce ați face, ați juca într-un Real – Barca pentru o echipă care vă plătește regește sau ați veni în România pentru un amical cu semiamatori, pe gratis? Mda, așa ziceam și eu. Nu e vina lor. Nu e nici vina Federației Argentiniene. Sclavia s-a abolit de mult. Mai există doar o formă instituționalizată: contractul de muncă. Dar ghinion și pe planul ăsta. Jucătorii au contract cu cluburile, nu cu țara. Patriotismul nu poate fi impus prin lege.

Așa cum nici seriozitatea nu poate fi impusă prin lege. Federația a vândut deja 90% din bilete. Acum ne zice că le putem păstra pentru meciul cu Franța, dacă vrem. Sigur, ăla e cu totul alt meci. În cu totul altă dată. Altă ocazie. Alt eveniment. Despre ce vorbim noi aici? Dar tot e bine. Puteau să-și bată joc de noi și mai cu stil. Bine că nu ne-au spus să le păstrăm pentru Romanian Open Tenis!

www.mantzy.ro

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: