Fugaru şi Modrea, contestatarii din PD-L Gorj

Miercuri seara a expirat termenul limită până la care democrat-liberalii din toată ţara puteau să conteste listele cu delegaţii ce vor merge la Convenţia Naţională a PDL din 23 martie, la Gorj fiind înregistrate doar trei contestaţii. Acestea au fost depuse după discuţiile iscate la întâlnirea din cursul zilei cu Elena Udrea, care a descoperit, astfel, că susţinătorii săi nu au prea fost incluşi în delegaţiile pe care judeţele le trimit la Bucureşti pentru a vota.

Două din cele trei contestaţii depuse la PDL Gorj sunt semnate de Ion Fugaru şi Dumitru Modrea, cei care au luat cuvântul şi în faţa Elenei Udrea şi s-au plâns că nu pot fi la Bucureşti ca s-o voteze.

Preşedintele interimar al PDL Gorj, deputatul Ion Cupă, afirmă că, în mod normal, contestaţiile la listele cu delegaţi trebuiau depuse la Bucureşti, nu la Târgu Jiu, dar filiala le-a trimis ea în capitală tocmai pentru ca membrii contestatari să nu aibă ulterior alte reproşuri de făcut. „După întâlnirea cu doamna Elena Udrea toată lumea a venit la partid să vadă listele cu delegaţii, deşi ele erau afişate acolo şi înainte de discuţiile respective. Eu nu am ce să le fac celor care nu trec pe la partid sau nu au avut rezultate în alegeri. Nu a fost decizia mea ca domnii Fugaru şi Modrea să nu fie incluşi în delegaţie. Dumnealor şi şeful filialei de la Crasna au venit şi au depus contestaţii, noi am decis să îi ajutăm şi să le trimitem la Bucureşti pentru că, de fapt, acestea trebuiau să ajungă la comisia de organizare a Convenţiei Naţionale, nu la noi. Sperăm să primească un răspuns şi să nu mai existe astfel de dispute”, a menţionat Cupă.

Cupă: nu oblig pe nimeni să voteze ca mine

Deputatul Ion Cupă nu-şi ia cuvântul înapoi şi spune că rămâne un susţinător al lui Vasile Blaga, după ce Elena Udrea părea să-l fi convins după întâlnirea de miercuri să-i acorde votul la Convenţia Naţională din 23 martie.

Şeful interimar al PDL Gorj declară că a fost de la început alături de actualul lider al partidului şi, ca urmare, nu-şi schimbă opinia, la întâlnirea cu Udrea el menţionând că este alături de aceasta „cu sufletul”. Restul democrat-liberalilor pot să voteze liber, aşa cum consideră fiecare de cuviinţă, Cupă spunând că nu va obliga pe nimeni să aibă aceiaşi opinie cu a sa. „Nu o să iau o poziţie unitară în partid pentru că vreau binele PDL Gorj. Am semnat moţiunea domnului Vasile Blaga, dar nu voi obliga pe nimeni să voteze ca mine. Dacă la Convenţia Naţională vin 5000 de oameni şi toţi vor vota aşa cum cred ei că e mai bine consider că partidul are o mare şansă de a renaşte în perioada următoare şi asta contează cel mai mult”, afirmă deputatul.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: