Fugaru visează la un protocol cu PNG, Paliţă strâmbă din nas

PRM Gorj a anunţat ieri semnarea unui protocol de colaborare cu PNG în campania electorală, filiala judeţeană a Partidului Noua Generaţie menţionând că nu ştie mai nimic despre protocolul respectiv. Liderul PRM Gorj, Ion Fugaru, spune că mâine va semna un astfel de protocol, în timp ce, din partea cealaltă, Ion Paliţă spune că mai sunt multe de discutat până să se semneze vreun document. 

 "Va fi un protocol de susţinere a candidaţilor PRM de către PNG", a menţionat ieri Ion Fugaru, atunci când a vorbit despre colaborarea dintre cele două filiale. În ciuda unor neînţelegeri din trecutul apropiat, liderul PRM Gorj a precizat că "am ajuns la o înţelegere pentru că nu avem nimic de împărţit, din contră, avem acelaşi ţel, de a câştiga un procent cât mai mare", spunea Fugaru pe un ton extrem de optimist atunci când vorbea despre cei de la care aşteaptă un sprijin care să facă din PRM un partid care să conteze din nou pe scena politică locală şi naţională. Acesta spune că sâmbătă va reuni toţi aleşii locali ai celor două partide într-o singură şedinţă pentru a stabili un plan comun de acţiune pe perioada campaniei electorale. Fugaru declară că obiectivul comun al celor două filiale va fi obţinerea unui scor electoral de circa 10% la alegerile europarlamentare, partidul mai având la nivel central o colaborare cu o altă formaţiune politică, inexistentă la nivel de judeţ.
 "Partidul Protecţiei Sociale sau cum îi spune nu figurează la noi în Gorj. Cel puţin eu nu ştiu despre aşa ceva şi de la centru nu ni s-a transmis nimic în acest sens. Vom colabora cu PNG, iar sâmbătă avem o întâlnire cu toţi aleşii locali ai celor două partide pentru că am considerat util să avem această întâlnire la început de campanie. Trebuie să urmărim unde îşi fac treaba ai noştri sau ai lor şi vom mai avea o întâlnire de acest gen înainte de finalul campaniei. Facem analize serioase pentru că nu mai vrem reprezentanţi ai PRM în secţii de votare care nu aduc niciun vot pentru partid", a spus, printre altele, Fugaru. 

 Paliţă simte altfel

 Secretarul general al PNG Gorj, Ion Paliţă, spune că el nu ştie mai nimic despre semnarea unui protocol cu cei de la PRM. Paliţă afirmă că el se va ocupa de campania electorală a filialei, preşedintele Vili Pasăre urmând să se implice mai puţin în alegerile de luna viitoare, din cauza problemelor pe care le are cu justiţia. Secretarul general declară că, în acest context, el nu a fost contactat de nimeni de la PRM pentru eventuale discuţii de colaborare. Paliţă spune că azi după-amiază se va întâlni cu aleşii locali ai filialei şi este foarte puţin probabil ca primarii, viceprimarii şi consilierii PNG Gorj să mai accepte să vină şi sâmbătă la o şedinţă la Târgu Jiu doar pentru a-i cunoaşte pe cei de la PRM.
 "Eu m-aş bucura să fie o colaborare bună pentru că m-aş bucura pentru Gigi Becali. Deocamdată însă din partea lor doar Vili Pasăre a primit un telefon. Deocamdată documentele la PNG Gorj le-a făcut Paliţă, iar pe mine nu m-a contactat nimeni. Sunt pregătit să fac campanie cu maşina personală pentru că Vili oricum nu se va implica, date fiind problemele pe care le are. Cei de la centru ne-au spus că dacă ni se cere ajutorul de către cei de la PRM să ne implicăm, dar pe mine deja mă întreabă oamenii din teritoriu ce să facă de acum încolo. Deocamdată, cele spuse de cei de la PRM sunt planurile lor şi mie nu-mi plac chestiile astea. Eu îmi aduc şi primarii şi consilierii marţi după masă la Târgu Jiu. Păi îi mai aduc eu şi sîmbătă încă odată doar ca să se vadă cu cei de la PRM? Nu ştiu să vă răspund!", ne-a menţionat secretarul executiv al PNG Gorj.

 Pasăre nu se bagă

 Liderul PNG Gorj, Vili Pasăre a confirmat ieri că va sta deoparte în această campanie electorală, problemele penale pe care le are determinându-l să facă pasul în spate. El a primit recent o condamnare de patru ani de închisoare în procesul de luare de mită pe care îl are cu Titina Pitropu, sentinţa nefiind definitivă. Războinic al luminii până acum un an, Pasăre bate în retragere la fel ca şi Becali, liderul PNG Gorj menţionând că Ion Paliţă va fi cel care se va ocupa de acum încolo de filială din ce în ce mai mult. "Mă voi ocupa mai mult de problemele de la primăria Dragoteşti pentru că sunt multe, iar oamenii pentru asta m-au votat aici. În privinţa campaniei, mă voi implica foarte puţin", spune Pasăre.


Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: