Lipsă case şi maşini, doar ceva prin conturile noilor şefi de la Prefectură

Noii şefi de la Prefectura Gorj şi-au afişat declaraţiile de avere pe pagina de internet a instituţiei, aceştia neieşind în evidenţă cu case, conturi sau maşini deosebite. Declaraţiile par aproape trase la indigo la anumite rubrici, o explicaţie fiind şi aceea că semnatarii acestor documente sunt persoane tinere, care mai au multe de trăit în viaţă pentru a acumula averi pe care să le lase apoi moştenire.

Subprefectul Marcel Romanescu este demnitarul care are doar un autoturism, un Opel Vectra fabricat în 2004. În rest, fostul deputat nu se poate lăuda cu o casă, un teren sau vreun apartament, ci doar cu un cont bancar de 50.000 de lei. Contul a fost deschis anul acesta, semn că Romanescu nu şi-a cheltuit toate economiile în campania electorală de anul trecut, când a încercat să-şi prelungească mandatul de parlamentar, funcţie care i-a adus anul trecut venituri de peste 53.000 de lei. La banii respectivi se mai adaugă alţi 28.000 de lei câştigaţi din activităţile universitare, precum şi veniturile salariale de circa 25.000 de lei ale soţiei subprefectului, aceasta fiind economist la Casa Judeţeană de Pensii.
 La fel ca şi Romanescu, subprefectul Liviu Andrei nu are terenuri în proprietate, dar, în schimb, are un apartament şi o casă, ultima clădire fiind a soţiei. Andrei are două maşini, una el şi una soţia, soţia fiind şi cea care în 2005 şi 2006 a luat câte un credit de câte 10.000 de euro, cu perioadă de rambursare de 10 ani. La capitolul venituri, soţia subprefectului nu se poate însă lăuda decât cu aproape 15.000 de lei câştigaţi anul trecut, Andrei având, în schimb, câştiguri de aproape 80.000 de lei. Mai bine de jumătate din suma respectivă a fost câştigată din fruntea Inspectoratului Şcolar, restul banilor provenind din activităţile universitare.
 
 "Prefectul din umbră" are doar un cont

 Noul şef al Cancelariei Prefectului, consilierul local Adrian Marcel Tudor Drăghici, nu are nici el în proprietate case, terenuri sau apartamente. Tudor nu se poate lăuda nici măcar cu o maşină, dar, spre deosebire de ceilalţi şefi de la Prefectură, el are un cont de cu 200.000 de lei, bani care provin din vânzarea unui apartament şi care vor fi folosiţi pentru cumpărarea altuia, după cum spune şeful Cancelariei Prefectului. La fel ca şi şeful său Ion Florescu, Adrian Tudor este preşedinte de asociaţie de proprietari, câştigând anul trecut 4800 de lei din activitatea respectivă, sumă care este echivalentă cu câştigurile de la Consiliul Local. Tudor a fost până anul trecut şef al cabinetului fostului senator Ion Florescu, funcţie în care a câştigat 9.000 de lei, venituri mult mai mari având soţia acestuia, care, ca inspector la fisc a obţinut câştiguri de 24.000 de lei.
 Florescu mai are însă doi colaboratori la Cancelaria sa, ambii proveniţi din breasla jurnalistică, Teodoara Soare fiind purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, iar Victor Buneci consilier al acestuia. Soare s-ar putea "lăuda" doar cu un credit pe vreo 25 de ani luat anul trecut pentru suma de 103.000 lei, în timp ce la Buneci putem reţine un apartament, o garsobieră şi o casă cumpărate sau moştenite prin Târgu Jiu şu Bengeşti Ciocadia. Acesta are şi un credit de 16.000 de lei, precum şi un cont cu 88.000 de lei rezultat prin cesionarea unor acţiuni deţinute cel mai probabil la "Gorjeanul". Cine vrea să vadă o declaraţie de avere plină de moşteniri nu are decât să o parcurgă pe cea a fostului prefect Victor Banţa, documentul completat de acesta la eliberarea din funcţie arătând că fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu are în posesie vreo opt terenuri situate în diferite zone ale municipiului. Dacă mai amintim şi de pachetele de acţiuni deţinute de Banţa la vreo şapte societăţi comerciale din ţară, precum şi creditele de 25.000 de euro şi 76.000 de lei, n-ar trebui să ne mirăm că fostul prefect nu şi-a trecut în declaraţia de avere şi salariul de la "RomteleOM", după cum singur a mâncat acesta litera "C", leafa de prefect aducându-i venituri de peste 57.000 de lei în cele 9 luni în care a fost în funcţie în 2008.


Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: