Fuge zeci de kilometri pe zi ca să ajungă poliţistă

Laura Popescu este una dintre cele mai mari speranţe ale atletismului gorjean din generaţia actuală. Deşi practică atletismul doar din luna octombrie a anului 2008, Laura are deja în palmares o mulţime de medalii, cea mai importantă fiind ea obţinută recent la Campionatele Europene de Cros.

Deşi la 17 ani mulţi tineri găsesc alte preocupări să-şi umple timpul, Laura este preocupată doar de marea performanţă. Ea a reuşit recent să urce pe podium la prima sa competiţie europeană, Campionatele Europene de Cros. Performanţa Laurei de a câştiga medalia de bronz la Europene a  fost recompensată duminică şi de clubul Pandurii care a premiat sportiva în pauza meciului de fotbal dintre Pandurii şi FC Timişoara. Laura este eleva Liceului Sportiv.

Atletismul - un sport uşor pentru Laura

Pentru Laura atletismul pare ceva la fel de simplu ca mersul pe jos: „Atletismul îmi place pentru că e un sport uşor. E greu doar prin prisma faptului că mi-e dor de părinţi şi familie. Nu am libere în weekend, doar duminica, poate o dată la o lună. Dar m-am obişnuit. Nu pot face singură pregătire şi de aceea nu merg mai des acasă dar atletismul a devenit prioritatea numărul unu pentru mine”. Programul de pregătire pentru marea performanţă e destul de dificil, doua antrenamente pe zi, în condiţiile în care merge şi la şcoală. Concursurile care deja sunt din ce în ce mai multe la grupa sa de vârstă îi încarcă şi mai mult programul. Dar Laura e decisă să treacă peste toate problemele şi să meargă mai departe în acest sport. Printre performanţele sale se numără o medalie de aur la semimaraton

Vrea să devină poliţist

Urmând modele celebre deja ale unor foşti atleţi care au devenit poliţişti, Avramescu şi Niculescu, Laura şi-a propus să aleagă pentru viitor această profesie dar asta nu înseamnă ca va renunţa la sport. „Am de gând să merg mai departe spre marea performanţă. Deja am vârsta pentru a merge la concursuri mai mari. Eu sunt decisă să merg mai departe în atletism dar voi încerca să merg şi la Poliţie. Pot continua atletismul şi dacă merg la facultate. Ştiu că domnii Avramenscu şi Niculescu de la Poliţie au fost atleţi de performanţă”. Peste doi ani va putea alerga deja la senioare şi se gândeşte deja că poate călca pe urme unor mari sportive din Gorj, precum campioana olimpică Constantina Diţă: „Mă gândesc să merg spre marea performanţă şi să particip la concursuri internaţionale. Îmi plac mai ales probele acestea de distanţe lungi cum e semimaratonul sau maratonul. Mi-a plăcut Constantina Diţă la Olimpiadă, mi-aş dori să pot să alerga ca ea”.

„Eram înnebunită să văd la televizor toate concursurile de atletism. Îmi plac mai ales kenyenii cum aleargă, ce constituţie atletică au şi ce antrenamente fac. Studiez tot ce e nou şi mă uit pe Internet, îmi place să văd cum se pregătesc şi alţii”.

Laura Popescu

„Mama nu voia sub nici o formă să mă lase şi mă întreba ce văd eu la sport1”.

Laura Popescu

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: