Funcţionarea Complexului Oltenia, din nou amânată

Magistraţii gorjeni au decis ca noua entitate energetică Oltenia trebuie să ia fiinţă dând soluţie nefavorabilă liderului sindical Constantin Crețan, cel care se împotrivea acestui proiect. Cu toate acestea, soluţia nu prea ajută dat fiind că nu este definitivă. Preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii acuză magistraţii de la Tribunalul Gorj că s-au dat peste cap şi s-au grăbit să îi respingă toate contestaţiile doar pentru a permite înfiinţarea cât mai rapidă a complexului. Pentru că hotărârea nu este definitivă, Creţan va depune recurs. Pentru că decizia instanţei nu este irevocabilă şi definitivă, compania nu poate fi înregistrată la Registrul Comerţului, spune Creţan.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj, Ion Marin, a declarat ieri că instanța de judecată va comunica hotărârea părților. ”Din câte știu hotărârea judecătorească a fost deja redactată urmând ca ea să fie comunicată părților astăzi, cel târziu mâine (n red azi). Înainte de toate, hotărârea trebuie verificată, corectată și apoi comunicată părților”, a declarat Ion Marin, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj.  Următorul pas ar fi depunerea acestei hotărâri la Registrul Comerțului după care actul de înființare să fie gata până pe 4 iunie.

„Înregistrarea se face dacă deciziile sunt irevocabile“

Creţan este negru de supărare după acest verdict. Acesta spune însă că procesele nu se încheie odată cu verdictele de la Târgu Jiu şi, ca urmare, nici nu poate fi vorba de înscrierea legală la Registrul Comerţului a CEO. „Am atenţionat oficial Oficiul Registrului Comerţului Gorj să respecte legislaţia în vigoare. Procedurile de judecată nu au fost respectate în nici un fel la Tribunalul Gorj şi am decis să sesizăm Ministerul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii despre ceea ce se întâmplă aici. Două doamne judecător au dat sentinţe care ajută înfiinţarea CEO, dar fără să respecte cadrul legal. Noi vom urma căile de atac până la ultima fază posibilă şi de aceea spun că înmatricularea CEO la Registrul Comerţului nu se poate face până când sentinţele rămân definitive şi irevocabile. Şi noi dorim CEO, dar, cum am mai spus, doar dacă include şi parte de hidro şi dacă se face un audit care să arate care este situaţia pe ultimii cinci ani a unităţilor care vor face parte din noua entitate”, spune Creţan.

FUNCŢIONAL

Laurenţiu Ciurel, nominalizat la funcţia de director al Diviziei Energie, a declarat ieri că: „Mâine (n red azi) sau cel luni are loc emiterea certificatelor de radiere, radierea firmelor, apoi emiterea datelor CEO, cui, J-ul etc, apoi prima şedinţă a Consiliului de Supraveghere în care se alege preşedintele şi în aceeaşi şedinţă se numeşte Directoratul. Apoi funcţionăm ca CEO“.

Camelia NIMARĂ

Gigi CIUNCANU

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: