Funcţionarii publici din Consiliul Judeţean şi primării pregătesc proteste

Funcţionarii din administraţia gorjeană nu vor face grevă joi, aşa cum s-a stabilit la nivel naţional de către conducerea Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA). Cu toate acestea, peste 100 de funcţionarii publici din Consiliul Judeţean şi de primăriile din Gorj vor participa la mitingurile programate pentru sfârşitul lunii mai la Bucureşti. Aceştia sunt nemulţumiţi de dezinteresul Guvernului faţă de problemele generate de salarizarea deficitară.

Angajaţii Primăriei Motru se numără printre funcţionarii publici afiliaţi la FNSA, însă edilul local spune că nu va avea loc greva de o zi programată pentru joi. Revendicările FNSA privesc reglementarea şi liberalizarea acordării tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică începând cu anul 2015 şi majorarea salariilor pentru angajaţii din administraţie, tot începând cu acest an, în proporţie de 10 la sută. „Până la ora actuală nu ştiu nimic despre această grevă. Nu cred că va avea loc vreo grevă la Primăria Motru. Vineri este zi liberă, iar dacă joi face grevă, atunci când mai lucrăm”, a declarat Dorin Hanu, primarul oraşului Motru.

Cu toate acestea, funcţionarii publici gorjeni nu vor lipsi de la protestele programate la Bucureşti pentru a doua jumătate a lunii mai. „Noi suntem afiliaţi la Blocul Naţional Sindical. Conform deciziilor luate la nivel central, pe data de 20 mai va avea loc un miting în Bucureşti unde sunt aşteptate peste 3000 de persoane. În perioada imediat următoare va trebuie să transmitem situaţia cu funcţionarii publici din Gorj care vor participa la miting. Cred că vom fi peste 100 de funcţionari publici din Consiliul Judeţean şi de la primării, care vom merge la Bucureşti. Ştiu că cei de la FNSA programaseră un miting pentru data de 27 mai. Cel mai probabil, se va stabili o dată comună pentru un miting al tuturor sindicatelor”, a declarat Călin Grădinaru, liderul Sindicatului Funcţionarilor din Consiliul Judeţean.

La nivel naţional, funcţionarii afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) vor intra, joi, în grevă generală de o zi. La greva de joi ar urma să participe aproximativ 29.000 de persoane, adică numărul celor care au făcut, în februarie, o grevă de avertisment. Acţiunea de protest va începe la ora 8.00 şi se va încheia la ora 16.00, funcţionarii urmând să meargă la serviciu, însă fără să lucreze, fiind eliberate doar certificate de deces. Vineri este 1 mai, zi liberă.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: