O gorjeancă a adus ”Delfinul de Aur” în Gorj

Interpreta Elena Beatrice Hasna, în vârstă de 11 ani, a adus premiul I la Festivalul ”Delfinul de Aur” Gorjului. Tânăra interpretă de muzică ușoară care se pregătește la Palatul Copiilor din Târgu Jiu cu profesorul Laurențiu Pănoiu a reușit performanța de a-i devansa pe cei peste cincizeci de concurenți din România, Italia și Turcia impresionând juriul festivalului cu vocea sa.

Elena Beatrice Hasna este micuța interpretă de 11 ani din Gorj care a bucurat inimile profesorilor și părinților atunci când a câștigat premiul I la Festivalul Internațional ”Delfinul de Aur” de la Năvodari. Profesorul de muzică ușoară Laurențiu Pănoiu de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu este mândru de reușita elevei sale, pe care o pregătește de trei ani. Acesta îi prevede o carieră de succes în domeniul muzicii dacă Elena se va pregăti la fel ca și până acum. ”Elena a venit la Palatul Copiilor din Târgu Jiu în urmă cu trei ani și este foarte talentată. Este foarte muncitoare și ambițioasă și se remarcă prin talentul ei muzical și vocea foarte bună. Vine la pregătire de două ori pe săptămână și promite foarte mult. O să facă treabă bună în viață”, spune Laurențiu Pănoiu. Micuța interpretă a impresionat prin prestația sa juriul festivalului, care a fost format din nume importante ale muzicii ușoare din țară și străinătate, președintele juriului fiind compozitorul Horia Moculescu. Printre jurați s-au mai numărat compozitorii Mihai Alexandru, Nicolae Caragia, Emil Strundhzev din Bulgaria, Gabriel Baruta, cantautorul Mihai Constantinescu sau regizorul Silvia Ionescu. Concursul s-a derulat pe mai multe etape. Pentru a ajunge la Năvodari micuții interpreți au trecut printr-o selecţie ce a avut loc la Baia Mare, la concursul Ursulețul de Aur.

Tatăl micuţei interprete, Sorin Hasna, spune că la Baia Mare au intrat în concurs 152 de copii, din care au fost selectați doar 52 pentru a merge la Năvodari. ”Elena cântă muzică ușoară de trei ani, pe parcursul timpului a obținut numeroase premii la concursuri și sunt foarte mândru de reușita sa”, menționează tatăl micuței interprete, Sorin  Hasna. Premiul de la Năvodari i-a asigurat participarea la un festival din Bulgaria. Deși are doar 11 ani, se poate spune că Elena are deja o experiență bogată la concursurile de muzică. La Năvodari a concurat cu copii din Italia, Turcia, Bulgaria și România.

PREMII

La ediția din luna iunie a acestui an a Festivalului Coloana Infinitului de la Târgu Jiu Elena Beatrice Hasna a obținut premiul I la categoria 10-12 ani. Tot aici a primit premiul Golden Voice din partea grupului Vivere. Printre premiile obținute de micuța interpretă se mai numără locul I la Festivalul Național de Muzică Ușoară și Dans modern ”Floarea de castan” Costeşti, Argeş, desfășurat în luna iunie a acestui an sau locul I la Concursul Județean de Muzică Ușoara și Folk 2012.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: