Prima „victimă” a lui Greblă în Guvern

Procurorul DNA care l-a anchetat pe Toni Greblă în perioada în care acesta era judecător la Curtea Constituţională şi l-a şi trimis în judecată pentru fapte de corupţie nu va mai fi de miercuri şeful Departamentului de Luptă Antifraudă din Guvernul României.

Marius Vartic revine în cadrul structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, asta după ce, în iulie 2016, fostul premier Dacian Cioloş îl numise în fruntea DLAF. Marţi, secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca detaşarea lui Vartic la DLAF să înceteze şi acesta să revină la DNA, acolo unde, în urmă cu trei ani, în septembrie 2015, semna rechizitoriul prin care Toni Greblă era trimis în judecată pentru presupuse fapte de corupţie.

O primă instanţă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a găsit însă pe Greblă nevinovat şi l-a achitat, de săptămâna trecută fostul politician gorjean fiind numit şef la Secretariatul General al Guvernului. În noua funcţie pe care o ocupă, Greblă era şi un fel de şef al procurorului care l-a anchetat, Departamentul de Luptă Antifraudă având bugetul finanţat de SGG. Prin revenirea la DNA, Vartic va putea să se ocupe în continuare de anchete.

Procesul lui Toni Greblă se va relua săptămâna viitoare la completul de cinci judecători al instanţei supreme. Despre procesul lui Greblă s-a discutat luni inclusiv într-o comisie din cadrul Parlamentului European, după ce europarlamentarul Maria Grapini a adus în atenţia celorlalţi membri achitarea politicianului gorjean.

Vizualizări: 2,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: