Romanescu: În loc să-i lege pe ei, m-ar lega pe mine

Lucrări făcute de mântuială din bani europeni, reparate din bugetul local! Este compromisul la care a ajuns municipalitatea ca străzile din Târgu Jiu să nu mai fie inundate după fiecare ploaie mai serioasă. În primă fază, se vor investi circa trei milioane de lei pentru a se reface sistemul de canalizare pluvială din Cartierul Debarcader. Pe strada 14 Octombrie şi în zona centrală, autorităţile spun că au mâinile legate.

Din bugetul pe anul viitor, Primăria Târgu Jiu va cheltui 2,8 milioane de lei pentru a face reparaţiile necesare astfel încât canalizarea pluvială din Debarcader să funcţioneze şi străzile să nu se mai inunde după fiecare potop. „Pe canalizări făcute de mântuială, anul viitor, bugetul primăriei va fi afectat de o sumă de 28 de miliarde de lei vechi pentru canalizarea din zona Debarcader. Şi acolo sunt probleme”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

O altă problemă la fel de gravă este chiar în centrul oraşului şi pe strada 14 Octombrie. Apele inundă străzile la fiecare ploaie mai serioasă, circulaţia este paralizată, oamenii se trezesc şi ei inundaţi, iar şuvoaiele de apă intră şi în parcul care găzduieşte operele lui Brâncuşi. Aici, autorităţile nu pot face mare lucru, fiind vorba despre o investiţie realizată pe fonduri europene care nu a fost recepţionată.

„Cineva trebuie să-i întrebe pe domnii de la Aparegio. Sunt lucrări făcute pe fonduri europene. Dacă lucrările erau făcute din fondurile Aparegio, astăzi primăria intervenea, pentru că iresponsabilitatea nu poate să aducă prejudicii cetăţenilor pe care îi reprezint. La momentul acesta, nu am soluţie pentru canalizarea din centrul oraşului. Fiind lucrare pe fonduri europene, nu pot interveni eu. Acea lucrare nu este recepţionată, însă apare o problemă şi sper ca factorii interesaţi să fie foarte atenţi. Dacă nu este recepţionată şi s-a achitat garanţia de bună execuţie, cineva trebuie să plătească”, a semnalat Romanescu.

Lucrări de mântuială

Mai mult, edilul spune că lucrările ar fi fost făcute de mântuială, în timp ce reprezentanţii Aparegio, cei care ar fi trebuit să supravegheze totul, ar fi închis ochii în faţa acestor nereguli. Romanescu ia în calcul să-i invite chiar pe cei de la Oficiul European de Luptă Antifraudă să vadă cum au fost realizate investiţiile. „Pe 14 Octombrie este finalizată, dar nu este recepţionată lucrarea. Câţi ani trebuie să mai aşteptăm? Canalizarea este obturată. Sunt foarte multe lucruri grave acolo, lucrări făcute de mântuială. Aparegio trebuie să intervină imediat. Au făcut şase, şapte experimente cu cetăţenii de pe strada 14 Octombrie. Eu, pe o lucrare finanţată de la Uniunea Europeană, nu pot interveni. A doua zi, în loc să-i lege pe ei, să-i trimită unde trebuie, m-ar lega pe mine, ca primar. Eu cred că cea mai bună variantă este să verifice OLAF (n.r. Oficiul European de Luptă Antifraudă) proiectele pe finanţare europeană”, a încheiat primarul Romanescu.

Vizualizări: 3,111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: