Gabioane pentru stoparea și prevenirea alunecărilor de teren

În comuna gorjeană cea mai afectată de alunecările de teren, autoritățile locale sunt mereu în alertă, chiar dacă în ultimii ani nu au mai fost înregistrate evenimente majore. Autoritățile locale din Roșia de Amaradia iau toate măsurile necesare pentru stoparea, dar și prevenirea acestui fenomen. Acum se construiesc gabioane de-a lungul pârâului Cornățel.

Cu bani de la Guvern pentru situații de urgență, autoritățile locale din Roșia de Amaradia continuă construirea acestor gabioane începută în urmă cu câțiva ani.

Pârâul care curge paralel cu DC 29, cel mai circulat drum din Roșia de Amaradia, este una din cauzele care au dus la alunecările de teren din zonă.

Primarul din Roșia de Amaradia explică de ce a luat decizia de a construi aceste gabioane. ”Pârâul curge paralel cu drumul și a erodat foarte mult. Vreau să vă spun că sunt zone unde este eroziune în albie de 20 de metri, atât în adâncime, cât și în lățime. Toată apa care se scurge de pe versanți este preluată de acest pârâu. În zonele cele mai afectate există pericolul unor alunecări de teren. Noi ne-am confruntat în urmă cu câțiva ani cu acest fenomen și de aceea am decis să-l stopăm prin construirea acestor gabioane. În zonele unde acestea au fost realizate cu ani în urmă nu mai avem probleme”, a declarat primarul Liviu Cotojman.

Pentru continuarea construirii de gabioane, comuna Roșia de Amaradia a primit fonduri de la Guvern. ”Ni s-a alocat pe situații de urgență suma de aproximativ 600.000 de lei și continuăm să construim gabioane în zonele afectate de eroziune. Sperăm ca vremea să țină cu noi, să nu vină ploile, pentru că seceta ne-a ajutat foarte mult să finalizăm investiția cât mai repede. Vreau să mai precizez faptul că firma care execută lucrarea a angajat oameni din comună și în felul acesta s-au creat și câteva locuri de muncă”, a mai spus Liviu Cotojman.

Vizualizări: 1,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: