Gafă la UCB! Mega dezvăluiri anunţate, apoi retractate!

Reprezentanţii Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu au făcut ieri o gafă de proporţii. Au anunţat presa gorjeană printr-un comunicat că vineri va avea loc o conferinţă prin care vor face dezvăluiri în legătură cu un demnitar ce s-a implicat în alegerile pentru funcţia de rector. Ulterior, a fost trimis un alt comunicat prin care presa era anunţată că primul este eronat. Surse din universitate susţin că cel vizat de dezvăluiri este chiar ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, care nu a semnat încă numirea Luminiţei Popescu în funcţia de rector, deşi alegerile au fost în 7 noiembrie. Acestuia îi este teamă să semneze, spun sursele, pentru că rectorul ales este cercetat pentru spălare de bani.

Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu a emis ieri două comunicate de presă. În primul anunţa convocarea unei conferinţe de presă pentru vineri, 21 noiembrie, “având ca obiectiv dezvăluiri de excepţie privind imixtiunea unui demnitar în alegerile pentru funcţia de rector” dar şi că “Faptele demnitarului respectiv sunt de natură a afecta grav autonomia universitară. La conferinţa de presă, vor participa membrii Biroului Senatului Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu”.

La scurt timp, a fost trimis un alt comunicat care anunţa sec: “Dintr-o regretabilă greşeală, a fost transmis un Comunicat de presă privind organizarea unei Conferinţe de presă vineri, 21.11.2014. Conferinţa de presă anunţată nu va avea loc, întrucât conţinutul acelui Comunicat este eronat. Vă mulţumim pentru înţelegere!”.

Purtătorul de cuvânt al universităţii, Andreea Văduva, şi-a asumat întreaga responsabilitate, susţinând că a greşit convocând o conferinţă de presă în baza unor informaţii auzite “la colţ de stradă”. “Am greşit şi o să mi-o iau rău de tot. E vina mea, nu m-am consultat… A fost vorba să fac un comunicat cu atmosfera care a fost la alegerile pentru funcţia de rector. Am înţeles eu o tâmpenie. A fost o chestie pe care am auzit-o eu la colţ de stradă”, a spus Andreea Văduva referitor la comunicat. 

Contracandidatul a anunţat dezvăluiri

Dezvăluiri a anunţat că va face şi perdantul alegerilor, Constantin Căruntu. Acesta spunea după anunţarea rezultatului că strânge dovezi în privinţa fraudării alegerilor şi că le va face publice după ce va avea suficiente. “Ştiu că a fost un politician pe care l-au chemat în ziua votului acolo. Să spună ei cine a fost”, a spus ieri Căruntu. Nemulţumită de cum a decurs campania electorală de dinaintea alegerilor s-a arătat şi Luminiţa Popescu care declara după ce a aflat că a fost aleasă în fruntea instituţiei de învăţământ că “În ceea ce priveşte campania, şi eu, şi colegii mei, suntem dezgustaţi de modul în care contracandidatul meu au înţeles să desfăşoare o campanie pe care noi am vrut-o de nivel academic. Multe lucruri care nu ţin de universitate, multe calomnii, insulte, au fost lucruri care nu trebuiau să se întâmple într-o universitate”, spunea Luminiţa Popescu, după alegeri.

SURSE

Surse universitare susţin că Mihnea Costoiu, ministru, nu a semnat numirea ca rector a Luminiţei Popescu din cauză că Departamentul pentru Spălarea Banilor a început urmărirea penală într-un dosar referitor la o finanţare de un milion de euro, mare parte bani europeni, de care a beneficiat universitatea. Banii ar fi trebuit folosiţi pentru realizarea unei instalaţii care să transforme deşeurile de la termocentrale şi sondele petroliere în materiale de construcţii. Luminiţa Popescu a prezentat marţi medalii primite pentru acest proiect de cercetare, dar se pare că în spate se ascund fraude de sute de mii de euro.

confe_ucb_exploziva

confe_erata_ucb

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: