FNME a depus cerere de pichetare a CE Oltenia

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) a anunţat că a depus la Primăria Târgu Jiu o cerere de autorizare a unor pichetări la sediul Sucursalei Divizia Minieră, începând cu data de luni, 24 noiembrie. Liderii FNME cer autorizaţie pentru pichetări pe termen nelimitat.

FNME a depus o astfel de cerere şi acum o lună însă a fost respinsă pe motiv că era campanie electorală. Liderii FNME speră că primăria va aproba de data aceasta şi vor să protesteze zilnic pentru a semnala nerespectarea contractului de muncă. Ei cer negocierea unui act adiţional şi demararea discuţiilor pentru un nou contract. „Manifestăm pentru că nu se respectă contractul colectiv de muncă, lipsa dialogului social precum şi refuzul conducerii CE Oltenia de a începe negocierile Actului Adiţional. Şi să nu uităm rezultatele catastrofale ale companiei ceea ce induce o stare de îngrijorare“, spun liderii FNME.

Pichetarea sediului secundar al CE Oltenia, Divizia Minieră din Piaţa Prefecturii, va avea loc în zilele lucrătoare, de la ora 17 la 18, pe termen nelimitat. Liderii FNME au mai cerut autorizaţie de protest şi în octombrie, dar atunci cererea le-a fost respinsă. La pichetare vor participa peste 100 de persoane.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: