„Lotul Peștișani” mai așteaptă după sentință

E aproape imposibil de explicat sau de crezut, dar magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au amânat și ieri pronunțarea unui verdict în dosarul în care cap de afiș este primarul liberal de la Peștișani, Florin Pavel, și șeful său de partid, senatorul Dian Popescu. Judecătorii tot amână din luna septembrie pronunțarea unei sentințe în dosarul respectiv, ajungând acum la a cincea amânare, ceea ce este complet neobișnuit, regula fiind ca un complet să își mai acorde un răgaz de un termen, două sau chiar trei pentru a pronunța o decizie. În nici un dosar nu au fost însă cinci amânări, nefiind exclus ca și peste două săptămâni judecătorii să mai ceară un răgaz care să îi facă pe inculpați să aștepte sentința chiar la începutul anului viitor.

Dosarul se judecă la Înalta Curte pentru că Dian Popescu are calitatea se parlamentar, instanța respectivă fiind cea competentă cu judecarea senatorilor și deputaților. Liderul liberal este judecat împreună cu fratele său pentru că firma lor ar fi primit de la Primăria Peștișani 150.000 de lei pentru lucrări neefectuate la stadionul din localitate și, în plus, parlamentarul e acuzat că i-a dat niște bani ca șpagă primarului Florin Pavel, pentru a obține contractul respectiv. Edilul a negat acuzațiile, el fiind trimis în judecată și pentru că a plătit 1,6 milioane de lei firmei lui Dan Radu Floarea, tot pentru lucrări neefectuate, dar la un campus școlar, lucrările fiind acordate în schimbul renovării unui apartament pe care edilul îl are la Târgu Jiu.

Floarea, la rândul său, e judecat pentru că a încasat banii respectivi, de curând el fiind trimis în judecată și în dosarul în care este inculpat alături de doi foști șefi de la Electrica și de fostul senator Cătălin Voicu, societatea de stat cumpărând de la el echipamente de protecție a muncii la prețuri mult supraevaluate. Dirigintele său de șantier, Nicolae Isar, așteaptă și el verdictul, la fel ca și secretarul de stat Dumitru Pârvulescu, reținut pentru 24 de ore în acest dosar, la fel ca frații Dian și Gabriel Popescu, singurul inculpat care a fost arestat preventiv în ancheta respectivă, chiar pentru câteva luni bune, fiind primarul Florin Pavel.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: