Directorul Ciurel, o nouă declaraţie despre sindicatele din CEO

Directorul general al CE Oltenia Laurenţiu Ciurel recunoaşte sindicatele din Federaţia Univers, dar după calculele acestuia rezultă că mii de salariaţi sunt nesindicalizaţi. El a numărat 26 de membri la Federaţia Naţională Mine Energie şi 14.600 la Federaţia Univers. Spune că ar fi avantajat de destructurarea sindicatelor, dar nu se bucură dacă se întâmplă aşa ceva şi nu este dorinţa lui. Cert este că Ciurel ţine aproape sindicaliştii ce au fost de acord cu nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) şi nu au negociat un Act Adiţional şi cu cei care au acceptat înjumătăţirea cotei de combustibil.

„Ce fac sindicaliştii ar trebui să mă bucure“, explică directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, în sensul că de aproape 2 ani sindicatele au fost dezbinate şi fărâmiţate. Ciurel spune că în CEO este un singur sindicat. „Sindicatele libere şi independente şi sindicatele cotropite şi ocupate de Ciurel, Medinţu şi Directorat... Ce fac sindicaliştii ar trebui să mă bucure pe mine ca manager, pentru că pot şi eu să aplic sistemul acesta divide şi impera şi aşa mai departe. Poate în emisiunea trecută am făcut o greşeală şi am spus sindicatele noastre. Sindicatele companiei noastre. Avem un singur sindicat Univers“, a explicat Ciurel.

Directorul CE Oltenia a numărat membrii de sindicat şi, după cifrele date de el, rezultă că circa 4.000 de angajaţi nu fac parte din nici un sindicat. „Că mai sunt 15 inşi ai lui Gîrjoabă din care 14 sunt şefi, că mai sunt încă 26 de inşi la FNME. Din 19.000, la Univers avem 14.600 şi nu ştiu cât. Ăsta e sindicatul cu care noi discutăm. Din păcate există şi acolo tendinţe din astea centrifuge, dar încă avem colaborări foarte bune“. Ciurel mai spune că nu se amestecă în treburile sindicale, deşi a contribuit la destructurarea mişcării sindicale. „Nu am nici un fel de amestec în organizarea lor, în modul lor de alegere a şefilor. Le-am indicat că bine ar fi pentru liniştea tuturor să se facă alegeri libere. Dar de amestecat nu mă lasă nici legea şi nu am nici dorinţa. În mod normal eu aş fi primul care nu ar vrea sindicat. De ce să vreau un sindicat puternic? Să fie cât mai multe şi cât mai fărâmiţate. Să fie 15.000 de gîrjobi, fiecare cu sindicatul lui“, mai spune Ciurel.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: