Ciurel se plânge de rezultatul alegerilor

Directorul general al CE Oltenia a prezentat, ieri, unei părţi a presei locale un extras din programul politic al preşedintelui ales Klaus Iohannis, privitor la importanţa energiei regenerabile în România. Afirmaţia a fost făcută de Laurenţiu Ciurel la o întâlnire cu presa, la care nu a fost invitat nici un jurnalist de la Pandurul şi de la Tele3.

Laurenţiu Ciurel a declarat că dacă ar fi câştigat Victor Ponta el ar fi garantat un loc important pentru cărbune. În realitate, şi în continuare Guvernul Ponta prin politica sa este cel care poate aşeza lucrurile în sectorul producerii de energie pe bază de cărbune în cadrul unei strategii energetice. Afirmaţia lui Ciurel poate fi interpretată şi ca un pretext pentru a explica deciziile sale ulterioare. În ultimii doi ani, angajaţii CEO au pierdut 900 de lei la salariu, dar societatea este pe butuci şi probabil urmează concedieri masive. „Primul ministru s-a declarat în favoarea cărbunelui. Avem un nou preşedinte care susţine măsurile de dezvoltare a alternativei la energia convenţională prin dezvoltarea energiei regenerabile“, a declarat Ciurel după ce a citit programul lui Iohannis. Interesant este că Victor Ponta a vorbit despre importanţa cărbunelui, dar nu a trecut-o niciodată în programul pe care l-a avut pentru Preşedinţia României, iar acest lucru poate fi verificat.

Liderii PNL şi PDL de la nivel naţional au participat pe 23 octombrie la o întâlnire cu sindicatele, la Rovinari, aceştia promiţând susţinerea cărbunelui în strategia energetică a ţării. Mai mult, deputata Andreea Paul, prim-vicepreşedinte PDL, a vorbit despre importanţa investiţiilor de mediu în acest sector şi a propus câteva soluţii: „Ne dorim investiţii în retehnologizare, regândirea mixului energetic, contribuţia specialiştilor cei mai buni din rândurile dumneavoastră la leadership-ul european în materie de energie. Energia pe cărbune este vitală în strategia energetică naţională, iar în acest moment nu există nicio strategie în guvernul lui Ponta. (..) Cât despre sistemul termoenergetic, cu toţii ştim ca se impun câteva masuri urgente de îmbunătăţire a serviciilor de termoficare, reducerea costurilor de exploatare şi emisiilor de CO2, sporirea eficienţei energetice, reducerea pierderilor de energie termică si, din nou, modernizarea sistemului de generare a căldurii“. 

 

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: