Gala premiilor PDSR... ăstaaa, APTR!

Habar n-am de la ce vine abrevierea APTR și nici nu mă interesează. Nu mă interesează în condițiile în care, cu tot cu facultatea de jurnalism pe care aproape am terminat-o, mă învârt în medii de media de vreo șapte ani încoace. Continuând firul logic, deduc că dumneavoastră chiar nu vă pasă câtuși de puțin de gala asta. Doar că lista câștigătorilor e foarte haioasă, aici vă va interesa! Dar vorba lungă, sărăcia ziaristului. Să vedem care este motivația organizatorilor pentru acordarea acestor premii: ”Scopul galei  este de a premia oameni recunoscuți drept creatori dedicați informației, educației și divertismentului de calitate”. Și acum o scurtă trece în revistă a câștigătorilor: Mihai Gâdea (Premiul special al juriului), Victor Ciutacu (Premiul pentru interviu), Adrian Ursu și Oana Stancu (premiul Jean Louis Calderon, Dana Grecu și Radu Tudor (Premiul pentru talk show), Radu Tudor (Premiul pentru emisiune de investigație politică), Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele (Premiul pentru moderator prime-time), Alessandra Stoicescu (Premiul pentru excelență).

Deci cum ziceam? Creatori dedicației informației și educației. Băi, îmi pare rău. Eu nu mă simt nici informat, iar educat cu atât mai puțin, de aceste specimene. Gâdea? Ciutacu? Dana Grecu? Radu Tudor (două premii!)? Cum te pot informa (corect) niște oameni fără nuanțe, care-ți prezintă doar adevărul care le convine lor (asta plecând de la supoziția destul de trasă de păr că minciuni nu spun)? Și ce educație e asta? Și de unde or fi băieții din juriu? Adică chiar așa, nici un Radu Moraru, nici un Cristoiu, nici un Mihai Marian? Să fie creatori și din partea cealaltă a limbilor, mă gândesc.

Plus că lipsește un mare nume din această gală: Mircea Badea. Păi, n-ați spus creatori de divertisment?! Haolicăăă! Păi Bădia ne divertismentează zi de zi și la radio și la TV, de-a câștigat anul trecut vreo 15.000 pe lună (conform impozitelor pe care le are de plătit pe 2010). Se uită gibonii la el ca la regele banană. Tocmai pe el să-l ignorați? Ah, nu-mi spuneți. Vă strica premiile, că-i nebun și-i pentru mase. Voi ați vrut să fiți elitiști, de aia i-ați băgat doar pe pupătorii-n cur de Felix care se îmbracă doar în costum. Hai sictir! Dacă știe cineva ce înseamnă APTR, să nu-mi spună!

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: