Sprijin din două părţi pentru deszăpezirea drumurilor din Negomir

Autoritățile locale din comuna Negomir au scăpat de o grijă în această iarnă. Deszăpezirea este făcută de o firmă privată contractată de administrația locală, iar pe unele tronsoane de drum se intervine și cu utilaje de la carierele din zonă. Primarul din localitate susține că această variantă este cea mai rentabilă, pentru că oricât ar fi iarna de grea nu se cheltuiesc mai mult de 10.000 de lei pentru curățirea drumurilor comunale și sătești.

Societatea Ydail Construct a fost responsabilizată de autoritățile locale din comuna Negomir să se ocupe anul acesta cu deszăpezirea. Contractul încheiat între firmă și primăria Negomir prevede clar faptul că plata pentru serviciile prestate se face la oră, nu pe sezon. Așa se face că oricât ar fi iarna de grea, deszăpezirea nu sărăcește prea mult bugetul local al comunei Negomir. „Noi nu avem probleme cu deszăpezirea în niciun an și nu am cheltuit mai mult de 10.000 de lei pe sezon. Suntem mulțumiți de contractul pe care-l avem cu firma privată, pentru că mereu au intervenit prompt când a fost nevoie. Trebuie să precizez faptul că și cei de la unitatea minieră ne ajută mereu când avem nevoie, iar anul acesta ei au fost responsabili cu deszăpezirea pe Dealul Glăvan”, a precizat Ion Gruescu, primarul din Negomir.

Drumul spre Dragotești creează probleme

Cele mai mari probleme la deszăpezire le ridică drumul Negomir - Dragotești, și de cele mai multe ori a fost nevoie chiar de închiderea circulației. „Drumul spre Dragotești este destul de periculos în timpul iernii. Pentru a evita situațiile neplăcute și să nu avem evenimente rutiere când ninge, închidem circulația pe acest drum. Imediat ce ninsoarea se oprește intervenim cu utilaje și dăm cu material antiderapant, pentru ca să se poată circula cât de cât în condiții bune. Șoferii care știu drumul nu se aventurează iarna pe aici”, a mai spus Gruescu.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: