Telescaunul de la Rânca, pus în funcţiune

Telescaunul de la Rânca a fost pus în funcţiune în acest week-end. Telescaunul este administrat în prezent de constructor, după ce firma înfiinţată de Consiliul Judeţean în acest sens l-a adus în stare de faliment după prima iarnă. Telescaunul va fi scos la licitaţie în primăvară din cauza pierderilor înregistrate de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Rânca- Corneşul Mare”.

Firma care administrează temporar, în această iarnă, telescaunul pare pusă de fapte mari, făcând primele investiţii: un restaurant, grupuri sociale, trepte de acces, o parcare cu 200 de locuri şi a nivelat pârtia. Asta deşi la primăvară ar putea pierde licitaţia.

„În primăvara trecută, Asociaţia a trimis în şomaj persoanele care se ocupau de telescaun, iar acum când s-a pus problema punerii în funcţiune nu am mai găsit oameni pe care să-i angajăm. Din cele 6 persoane care erau pe o tură, 4 aveau atestate. Persoanele respective s-au angajat în altă parte, iar 2 au plecat în străinătate. Întrucât n-am mai avut posibilitatea să angajăm specialişti, am dat telescaunul constructorului, o societate din Slatina, în regim de urgenţă. Este singura în măsură să cunoască instalaţia de transport pe cablu. În Gorj nu există o astfel de firmă”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj.

Investiţii într-o lună, cât în doi ani

În câteva săptămâni, firma din Slatina a reuşit să facă ceea ce nu a făcut Asociaţia în doi ani. „Constructorul nu are telescaunul în administrare decât până în primăvară. Cu toate acestea a făcut investiţii mari, a amenajat un restaurant, grupuri sociale, trepte de acces, o parcare cu 200 de locuri şi a nivelat pârtia. Ne-am bucura ca lucrurile să meargă bine, iar oamenii să-şi recupereze măcar investiţia, pentru că au la dispoziţie decât câteva luni. Potrivit contractului, tot ce au realizat ne va rămâne nouă”, a menţionat Sabin Cornoiu.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: