Copiii de la grădiniţă învaţă să iubească mediul înconjurător

Peste 80 de copii de la Grădiniţa „Lumea Copiilor” din municipiul Târgu Jiu au participat ieri la o acţiune menită să marcheze „Ziua Mondială a Zonelor Umede”. Cei mici au răspuns la ghicitori, au desenat, iar pentru prestaţia lor au primit o recompensă simbolică din partea reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj.

Zonele umede sunt definite ca fiind întinderile de bălţi, mlaştini, ape naturale sau artificiale iar pentru ca cei mici să înţeleagă de ce trebuie protejate şi conservate, reprezentanţii APM Gorj le-au prezentat caracteristicile acestora sub formă de filmuleţe şi ghicitori. Copiii s-au arătat destul de receptivi la întrebări, marea majoritate răspunzând corect la ghicitori. „Având în vedere că la grădiniţă am avut copii cu vârste foarte mici, am adaptat informaţiile nivelului lor şi le-am dat exemple de zone umede, ce fel de plante trăiesc acolo, ce fel de animale, toate sub forma unor mici întreceri între ei, ghicitori, pliante, un mic film, în aşa fel încât ei să înţeleagă despre ce este vorba. Au avut un nivel de cunoştinţe surprinzător despre acest eveniment, chiar am fost surprinşi să constatăm că cei de grădiniţă ştiu mult mai multe lucruri decât cei mai mari”, a spus Cristina Merfu, reprezentant APM Gorj.

Conducerea grădiniţei vede cu ochi buni organizarea unor astfel de acţiuni şi în rândul celor mici. „Dorim să educăm copiii în spiritul protejării naturii, de aceea considerăm că lărgirea orizontului de cunoaştere şi a mediului de viaţă al anumitor anumite animale şi plante este benefică. Cunoscându-le vor învăţa să le ocrotească”, a spus Maria Fumărel, directorul Grădiniţei cu program prelungit „Lumea Copiilor” din Târgu Jiu.

Astăzi, a venit rândul copiilor din Novaci să marcheze „Ziua Mondială a Zonelor Umede”. Acţiunea va avea loc la Casa de Cultură din Novaci începând cu ora 12,30. 

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: