Garda Financiară a suspendat activitatea unor firme din Rânca

Garda Financiară Gorj a anunţat astăzi, printr-un comunicat de presă că a realizat mai multe controale inopinate la agenţii economici care desfăşoară activităţi economice în Staţiunea Rânca. Cu aceasta ocazie, au fost verificaţi 12 agenţi economici care au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi si confiscări de bunuri şi sume în valoare de 59.240 lei.

Comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj, dl. Capotă Gigel Gheorghe, precizează că „principalele nereguli constatate se referă la neutilizarea corespunzătoare a aparatelor de marcat electronice (neemiterea de bonuri fiscale clienţilor), comercializarea de mărfuri fără documente legale de provenienţă şi intrare în gestiune, sau neîntocmirea corespunzătoare şi la timp a documentelor primare de evidenţă a operaţiunilor economice derulate.

In cazul a şase societăţi comerciale s-a dispus suspendarea activităţii pentru neutilizarea corectă sau pentru lipsa caselor de marcat. De la aceste unităţi au fost confiscate sumele de bani care nu se regăseau înregistrate prin aparatele de marcat fiscale.

Tot cu ocazia acestor controale, la o societate comercială care presta servicii turistice şi de alimentaţie publică, a fost întocmit act de sesizare penală pentru neînregistrarea veniturilor obţinute din aceste activităţi, în valoare totala de 16.168 lei, fiind estimat un prejudiciu cauzat bugetului de stat în sumă de 5.215 lei, dosarul fiind înaintat organelor de cercetare penală.”

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: