Gârjoabă: Diţescu, pus director pe baza relaţiei cu Ciurel

Corneliu Diţescu, fost director în Romelectro, firmă controlată de „băieţi deştepţi” din energie, ar putea fi numit director al Sucursalei Turceni din cadrul CE Oltenia. Diţescu este deja contestat de sindicate. Contactat telefonic, Diţescu a spus că nu poate confirma numirea sa în funcţie pe motiv că nu vorbeşte la telefon cu persoane pe care nu le cunoaşte. Sperăm să aibă această restricţie doar la telefon, altfel va avea o problemă reală în a conduce o sucursală cu mii de angajaţi, unde nu cunoaşte pe nimeni.

Fostul director Corneliu Gârjoabă, lider la Sindicatul Liber din Complexul Energetic Oltenia, nu este de acord cu numirea lui Corneliu Diţescu în funcţia de director la Sucursala Turceni.

Gârjoabă spune că Diţescu a fost director la Craiova, a luat plăti compensatorii şi s-a angajat la Romelectro, o firmă cu care managerul Laurenţiu Ciurel a colaborat foarte bine în vremea când era şef la Rovinari. „Nu sunt de acord cu aducerea oamenilor din afară. Nu avem resurse în cadrul companiei? Dacă CEO merge aşa rău de ce să mai facem angajări. Această angajare este făcută pe criterii politice, pe cumetriile cu Laurenţiu Ciurel“, a declarat Gârjoabă. Acesta mai spune că actuala conducere nu numai că aduce oameni de afară ci îi ţine în funcţii pe cei cu condamnări, „Pe mine m-au suspendat, deşi nu meritam, dar pe cei care sunt condamnaţi îi ţine. Pe Marian Enache, marmota lui Răuţ, l-au reangajat, pe cel care e în dosar cu Mugurel Surupăceanu la fel“, spune Gârjoabă. Acesta este nemulţumit şi de faptul că minerii de la EMC Jilţ şi Motru sunt trimişi, din nou, în concediu de odihnă.

Romelectro a contractat în 2007 celebra lucrare de „şlam dens” cu Complexul Energetic Rovinari, pe vremea când director general era Laurenţiu Ciurel. Contractul a făcut obiectul unei anchete DNA, care nu a fost finalizată în nici un fel.

PRECEDENT

Primul director al CE Oltenia, Constantin Bălăşoiu, a fost pe punctul de a-l angaja director pe Toni Pupăzan, director în Grimex, firmă aflată în relaţii contractuale cu compania. Mai multe voci au susţinut că este un conflict de interese, astfel că s-a renunţat la numirea acestuia.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: