Gârjoabă, preşedinte cu acte în regulă

Corneliu Gârjoabă, fost director de resurse umane al CE Turceni, este de ieri lider sindical cu acte în regulă. Tribunalul Gorj a înregistrat Sindicatul Liber al Salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia, care are deocamdată 25 de membri. Gârjoabă are experienţă sindicală, acesta fiind cu ani în urmă liderul sindicatului de la Dragoteşti.

Reporter: Aţi reuşit să înregistraţi sindicatul?

Corneliu Gârjoabă: Am reuşit în sfârşit, după trei amânări date la intervenţia domnului Creţan, care nu ştiu de interese a avut să mă încurce.

Reporter: Câţi membri are noul sindicat?

C.G.: Acum are 25, pentru că tocmai s-a mai înscris unul. Am prezentat lista în instanţă, dar sunt sigur că în curând vom fi mult mai mulţi. Salariaţii vor simţi faptul că acest sindicat este aproape de ei şi le va reprezenta drepturile.

Reporter: Este posibil să fie semnat miercuri contractul colectiv de muncă?

C.G.: Eu nu sunt implicat în negociere. Cred că sindicatele nu vor ceda din drepturi. Nu poţi să dai jos din contractele oamenilor drepturi pe care le-au avut în ultimii ani. Probabil că după întâlnirea domnului Condescu cu domnul ministru Niţă s-au deblocat unele lucruri, s-au găsit unele soluţii. Nu putem comenta decât după ce vedem forma în care va fi semnat contractul colectiv de muncă.

Reporter: Faptul că nu se mai dau acei 7 la mie din fondul de salarii la sindicate poate bloca negocierile?

C.G.: Exclus aşa ceva. Fondul nu se mai dă pentru că nu mai e valabilă Legea 130 şi nu mai există bază legală.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: