Gaura neagră de lângă Primăria Târgu Jiu

Arena sportivă de 20 de milioane de euro va da mari bătăi de cap autorităților din Târgu Jiu. Prima problemă a și apărut, cea a încălzirii noilor spații pe perioada de iarnă. Primăria a comunicat atât prin vocea primarului Romanescu, cât și prin cea a viceprimarului Aurel Popescu că bugetul local va suporta costurile cu încălzirea spațiilor nou construite, asta ca să nu ne trezim în primăvară cu niște camere mucegăite.

Recepția nu a fost făcută, amplasamentul nu a fost predat Primăriei Târgu Jiu, astfel că în mod normal nu poate municipalitatea să suporte costurile. O sursă a declarat pentru Pandurul că încălzirea arenei costă 10.000 de lei pe zi. O sumă uriașă, pe care autoritățile o neagă la modul că nu știu cât va costa încălzirea, pentru că nu au pornit centralele. Să zicem că îi credem, dar sunt nopți în care temperaturile coboară sub zero grade. Pe de o parte, ei spun că arena trebuie încălzită pentru a nu se degrada, pe de altă parte tot ei spun, când îi întrebi de costuri, că nu știu, pentru că deși e frig de crapă pietrele, nu au pornit căldura. Ceva, undeva, nu este în regulă.

Arena sportivă de mari dimensiuni va fi însă o povară și după ce va trece iarna. Câtă vreme județul nu are o echipă în Liga I, este puțin probabil ca arena să producă mai multe venituri decât costuri, indiferent dacă va fi administrată de primărie sau de o firmă privată.

Variantele vehiculate până acum sunt următoarele. Arena va fi administrată de Direcția de Patrimoniu a Primăriei Târgu Jiu, care va închiria spațiile comerciale, hotelul, parcarea etc. Este vehiculată ipoteza mutării unor instituții publice în spațiile de la stadion, pentru ca acesta să producă totuși niște bani din chirii plătite tot de stat. O variantă este ca arena să fie administrată de nou înființatul club sportiv municipal al primăriei, doar că acesta nu a prea prins contur. O a treia variantă este ca arena să fie dată în administrare firmei care deține echipa care va juca pe stadion, aici fiind vehiculată posibilitatea ca pe noua arenă să joace Luceafărul Oradea sau ACS Șirineasa, echipe de Liga a II-a, respectiv a III-a, finanțate de omul de afaceri Nicolae Sarcină. În fine, ultima variantă vehiculată este aceea ca pe noua arenă să joace Pandurii, care are contract de comodat pe teren până în 2020.

Indiferent cine va administra stadionul, nu cred că va avea de câștigat de pe urma lui dacă nu vom avea sport de înalt nivel, dar și manifestări artistice care să scoată oamenii din case. Fără asta, stadionul va fi doar un monument al incompetenței.

Vizualizări: 1,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: