Geamănu: Fără o finanţare puternică, handbalul nu poate rezista

Doru Geamănu, președintele echipei de handbal Energia, a făcut previziuni sumbre în privința sportului de performanță gorjean în cadrul unei emisiuni sportive. Acesta a vorbit despre situația critică în care se află echipa, jucători cu salarii restante de patru luni, datorii la furnizori și pericolul de a fi blocate transferurile. Geamănu a declarat ferm că fără o finanțare puternică, bună, din partea mai multor acționari, sportul gorjean nu poate rezista.

”Numai cu finanțare de la Consiliul Județean, sportul de performanță, în special handbalul, nu poate rezista”, a spus Doru Geamănu, președintele Energia. Geamănu spune că echipa o duce extrem de greu de când CE Oltenia a suspendat finanțarea. ”Ca să rezistăm și în anul următor și să putem să menținem echipa în liga națională, pentru a avea o susținere financiară trebuie să avem mai mulți acționari. Fără o sursă de finanțare bună, puternică, sportul gorjean de performanță nu poate rezista, adică numai cu finanțare de la Consiliul Județean nu poate”, a spus Doru Geamănu, președinte Energia.
Și dacă primăria Târgu Jiu ar sprijini echipa cu bani, tot n-ar fi suficient ca echipa să ajungă pe linia de plutire. ”Eu consider că numai cu bani de la aceste trei entități, Consiliu Județean, Artego și Primărie, nu se poate continua la un nivel acceptabil la nivelul ligii I pentru că sunt de achitat restanțe financiare, sunt de achitat restanțe la anumiți furnizori. Știu ce se poate întâmpla dacă jucătorii noștri își depun memorii la Federație că, pe bună dreptate, nu și-au luat salariile de patru luni, atunci federația ne va notifica și va trebui să achităm salariile în termen de 14 zile, nu vom plăti că nu sunt bani și atunci federația va declara jucătorii liberi de contract și clubului i se pot bloca transferurile”, a precizat Doru Geamănu, președintele clubului de handbal Energia.

Vizualizări: 456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: