Se încinge play-out-ul!

Foto: www.flickr.com

Cu trei etape înainte de finalul sezonului, play-out-ul Ligii 1 a ajuns aproape de punctul de fierbere, iar asta nu este deloc rău pentru o competiție care altădată își știa retrogradatele încă din iarnă. Dincolo de bătălia pentru supraviețuire, despre care vom vorbi puțin mai încolo, există și un inedit și totodată aprig duel pentru locul 7 al clasamentului, sau, dacă vreți, locul 1 din play-out, cel care asigură prezența în Europa League. Această bătălie asigură un plus de dinamism în partea a doua a ierarhiei, protagoniste fiind CSMS Iași și CS Universitatea Craiova, având în vedere că CFR Cluj nu poate participa în cupele europene ca urmare a faptului că se află în insolvență.

Ieșenii sunt pe primul loc în play-out, la două puncte în spatele craiovenilor, pe care îi vor vizita în acest weekend, într-un meci care se anunță a fi finala pentru Europa League. Miza este uriașă în primul rând pentru echipa gazdă, care are neapărată nevoie de un succes pentru a rămâne în cărțile calificării în cupele europene. „Nu renunțăm la luptă, ne vom bate până la capăt pentru obiectiv. Toți vrem calificarea în Europa”, a spus directorul tehnic al formației din Bănie, Daniel Mogoșanu. În schimb, ieșenilor le convine, cu siguranță, și o remiză, ca să nu mai spunem că un succes ar fi echivalent cu prezența în cupele europene. Să nu uităm că ei vor juca apoi cu FC Botoșani, o echipă care și-a asigurat prezența pe prima scenă și care a transmis prin vocea antrenorului Leo Grozavu că nu este interesată de Europa. Așadar, meciul de la Craiova se anunță unul pe viață și pe moarte, iar cu siguranță amatorii de pariuri sportive online, care frecventează site-urile de specialitate precum bet365, vor trăi la maximum această confruntare care le poate aduce câștiguri însemnate.

La retrogradare, lucrurile încep să se complice datorită rezultatelor surprinzator de bune pe care Petrolul le-a obținut în ultima perioadă, în condițiile în care echipa se afla la un pas de colaps financiar. Antrenorul Ionel Gane a reușit să trezească orgoliul unor jucători care își lăsaseră speranțele pe cardurile goale, iar Petrolul a ajuns în situația de a spera la rămânerea în Liga 1. Ploieștenii vor juca în weekend un meci crucial pe terenul lui FC Voluntari, echipă care ocupa locul de baraj, iar în cazul unei victorii, se vor apropia la doar un punct de gruparea din Ilfov. De asemenea, dacă Poli Timișoara va învinge acasă pe FC Botoșani, atunci, cu două etape înainte de final am avea următoarea situație în subsolul clasamentului: Timișoara ar ocupa locul de baraj, cu 23 de puncte, urmată de FC Voluntari, cu 22 de puncte, și de Petrolul, cu 21 de puncte. Vă dați seama ce partidă va fi apoi FC Voluntari – Timișoara și ce ar însemna ca Petrolul să treacă pe teren propriu de Concordia Chiajna. Să ne bucurăm, așadar, de acest final de play-out, care ne ține în priză și ne face mai ușoară așteptarea Campionatului European, ce va debuta în 10 iunie cu meciul Franța – România.

Vizualizări: 690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: