Oferte din străinătate pentru jucătorii de la Pandurii

Mai mulţi jucători de la Pandurii au oferte concrete de la cluburi din străinătate. Unii sunt la final de contract, alţii pot deveni jucători liberi pentru că nu şi-au primit salariile de patru luni. Dacă pleacă jucătorii, vor pleca şi antrenorii. „Dacă nu se vor rezolva problemele financiare și jucătorii vor depune memorii să devină liberi, voi pleca și eu”, a spus Edi Iordănescu la Digi Sport.

Ioan Hora, golgheterul Ligii 1 în acest campionat, cu 19 reuşite, a primit în aceste zile o ofertă concretă de la Lech Poznan, locul 7 în prima ligă din Polonia. Oficialii lui Lech oferă 500.000 de euro pentru Pandurii, dar pe fir a intrat şi campioana Legia Varşovia, care a mărit miza. Legia plăteşte şi mai mult pentru transfer şi oferă şi un salariu mai mare pentru jucător. În plus, Legia va juca şi în preliminariile Champions League, spre deosebire de Lech, care nu a prins nici Europa League.
Hora a jucat 37 de meciuri pentru Pandurii în sezonul 2015-2016 (35 în Liga 1, unul în Cupa României şi unul în Cupa Ligii), înscriind 20 de goluri (19 în campionat şi unul în Cupa României) şi are acceptul clubului de a se transfera în străinătate.

Săpunaru, la fosta campioană a Franţei
Săpunaru are la rândul lui oferte atât din ţară, cât şi din străinătate. "Ar fi cel mai bine plătit jucător din lotul Astrei", a spus Marius Şumudică, în direct la Digi Sport. Concret, fundaşul naţionalei ar urma să primească la Giurgiu 25.000 de euro pe lună, dar ezită să-şi aşterne semnătura pe contractul propus de campioana României. Săpunaru are o ofertă din străinătate, de la Montpellier, fosta campioană a Franţei care a terminat ultimul sezon din Ligue 1 pe locul al 12-lea. Chiar dacă e dispus să-i ofere lui Săpunaru cel mai mare salariu din lotul campioanei, Marius Şumudică recunoaşte că oferta Astrei nu poate concura cu cea venită din partea francezilor: "Nu ne putem bate cu ei, nu avem cum să-i oferim ce îi oferă Montpellier", a admis Şumudică.
În cazul în care-l va convinge pe actualul fundaş al Pandurilor, Montpellier ar deveni a patra echipă din străinătate la care evoluează Săpunaru, după FC Porto, Zaragoza şi Elche.

Oferte şi pentru Răduţ
Mihai Răduț este unul dintre fotbaliștii pentru care mai multe echipe se bat, având în vedere că îi va expira în scurt timp contractul cu Pandurii. De curând, fotbalistul a primit o ofertă de la Partizan Belgrad, susţine fanatik.ro. Contractul ar fi pe doi ani, cu un salariu lunar de 20.000 de euro. Acesta ar mai avea oferte de la Lech Poznan, dar şi de la echipe din Cipru şi Grecia, cu care agentul său ar fi în discuţii, susţine presa sportivă. Din Liga I, jucătorul are ofertă de la Dinamo Bucureşti.
Şi Mingote, goalkeeper-ul portughez de 35 de ani, cel mai longeviv stranier din Liga 1, și-a reziliat contractul cu gorjenii.
REACŢIE
”Mi-aș dori să continui proiectul de la Târgu Jiu, am cunoscut oameni deosebiți acolo, însă traversăm o perioadă extrem de dificilă și e foarte greu să se rezolve totul în timp scurt. Le-am zis jucătorilor că, dacă se rezolvă lucrurile, eu voi prelungi. Dacă nu se vor rezolva problemele financiare și jucătorii vor depune memorii să devină liberi, voi pleca și eu”, a spus antrenorul Iordănescu.

Vizualizări: 977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: