Cămin de bătrâni, funcţional din toamnă la Băleşti

Un nou cămin de bătrâni va fi înfiinţat în localitatea Stolojani, comuna Băleşti. Unitatea va funcţiona într-o şcoală dezafectată şi va putea găzdui circa 50 de bătrâni. În prezent se lucrează la amenajarea spaţiului, astfel încât din toamnă să-şi înceapă activitatea. Iniţiativa aparţie unei organizaţii nonguvernamentale.

Autorităţile locale din Băleşti spun că asociaţia nonguvenramentală vrea să ducă la îndeplinire înfiinţarea centrului de bătrâni cu sprijin de la sponsori. Fosta unitate şcolară a fost dată spre folosinţă cu titlu gratuit de către primăria Băleşti. „Mai durează puţin, pentru că tot ce a făcut acest ONG a făcut din sponsorizări. Asociaţia „Aproape de oameni” înfiinţează acest centru de bătrâni. Le-am cedat o şcoală din Stolojani, aflată în câmp, care s-a desfiinţat şi trebuia să-i dăm o utilitate pentru că astfel se degrada, se spărgeau geamurile. Am zis să facem şi o acţiune pentru bătrâni, să-i ajutăm cu ceva. Ei ar vrea să îl deschidă cât de curând, în funcţie de finanţe. În principiu, până la toamnă îi vor da drumul”, a declarat Aristică Paicu, primarul din Băleşti.

Noul cămin de bătrâni dispune de câteva zeci de locuri, bătrânii cazaţi aici vor trebui însă să dispună de un venit minim. Autorităţile locale vor încerca să integreze în acest cămin şi câteva persoane din comună care reprezintă cazuri sociale. „Au început de mai mult timp să monteze obiecte sanitare, faianţă în interior, au făcut ceva amenajări. Am înţeles că ar putea primi acolo în jur de 50 de persoane, bătrâni care au susţinere materială, adică pensie. Noi oricum nu vom percepe vreo taxă pentru punerea la dispoziţie a clădirii, însă le vom solicita să găzduiască acolo şi câteva persoane vârsnice din comună, care au o situaţie mai dificilă. Sunt mulţi bătrâni în localitate care ar putea să fie îngrijiţi acolo”, a mai spus primarul Aristică Paicu.

DONAŢII

Ultima donaţie pentru dotarea căminului de bătrâni a venit în urmă cu câteva zile din partea unei societăţi producătoare echipamente de încălzire. Donaţia a constat în produse pentru sistemul de încălzire, printre care un cazan pe lemne şi un boiler, dar şi 42 de radiatoare.

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: