A venit din Franţa să-şi cunoască părinţii care au abandonat-o

O tânără originară din Strâmba Jiu, înfiată de mai bine de două decenii de o familie din Franţa, a venit să-şi cunoască părinţii şi fraţii. Mihaela a fost abandonată de părinţii biologici la fostul leagăn de copii din Târgu Cărbuneşti, iar acum, la finalizarea studiilor, a decis să-şi cunoască originile. Nu are resentimente faţă de cei care i-au dat viaţă, din contră, este nerăbdătoare să-i cunoască. Mai mult, tânăra a aflat că mai are şapte fraţi. 

Poveste de telenovelă, ar putea spune unii, în ceea ce priveşte viaţa Mihaelei Elisabeta Bourquin. Tânăra a fost adoptată de familia din Franţa în 1990 prin intermediul Asociaţiei „Prietenia Franco-Română” Belfort, ai căror reprezentanţi au venit în acea perioadă pentru a aduce daruri la centrele pentru copii din Gorj.

Soţii Bernadette şi Gilles Bourquin au descoperit-o atunci pe Mihaela la fostul leagăn din Târgu Cărbuneşti, pe când aceasta avea doar un an şi cinci luni. Mama adoptivă era şi încă mai este asistent maternal. Cum nu puteau avea copii, au decis să o înfieze şi de atunci fata locuieşte cu ei în estul Franţei, în Bourogne. Acum Mihaela are 23 de ani şi a decis să-şi cunoască părinţii care i-au dat viaţă. „Am aflat că sunt adoptată la vârsta de 5 ani, părinţii mi-au explicat de unde am fost adoptată şi mi-au arătat şi poze de unde provin eu şi familia mea. Vestea nu pot spune că m-a şocat, mi-a părut bine că mi-au spus. De fiecare dată când mai împlineam câte un anişor şi înţelegeam mai bine îmi adăugau câte un pasaj din viaţa mea. Nu am fraţi de la părinţii adoptivi, am mulţi verişori pe care îi consider fraţii mei. Pregătesc de ceva timp venirea mea aici, pentru că am vrut să-mi cunosc rădăcinile, dar până acum nu m-am simţit pregătită sufleteşte şi pentru că numai ce am terminat studiile”, a spus Mihaela Bourquin.

Părinţii adoptivi au încurajat-o să-şi cunoască adevăraţii părinţi

Pe toată şederea ei în România, Mihaela a fost găzduită la Pojogeni de către Constanţa Francois-Marcu, preşedinta Asociaţiei „Prietenia Franco- Română” Belfort, de origine din Gorj, căsătorită în Franţa.

Femeia spune că însişi părinţii fetei au însufleţit-o să vină aici pentru a-şi cunoaşte rudele. „Am participat la adopţia Mihaelei. Am tradus dosarul şi tot ce a trebuit. Are doi fraţi şi două surori din prima căsătorie a mamei cu tatăl ei natural. Mama s-a recăsătorit şi mai are încă trei copii. Părinţii ei din Franţa sunt prieteni cu mine şi pot spune că au fost de acord ca fata să vină aici, să-şi cunoască părinţii naturali. Chiar au însufleţit-o să vină pentru că spuneau că trebuie să ştie de unde este originară. Încă nu şi-a cunoscut părinţii, dar îi va aduna laolaltă la finalul acestei săptămâni. Tatăl, Mihai Pestrea locuieşte la Strâmba Jiu, iar mama, Elena Ţogoe, în Borăscu, acolo unde s-a recăsătorit”, a precizat Constanţa Francois-Marcu.

Nu are resentimente faţă de părinţii biologici

În curând, Mihaela îi va cunoaşte pe cei care i-au dat viaţă. Tânăra spune că nu are ce să le reproşeze părinţilor în contextul în care este mulţumită de viaţa pe care o duce în prezent în Franţa. „Deocamdată mi-am cunoscut doar o soră, pe Crina, care se afla cu mine la leagănul de copii atunci când am fost adoptată. Este mai mare cu cinci ani, iar întâlnirea cu ea a fost emoţionantă. Am venit cu mici daruri pentru ei, voi dărui şi diverse lucruri la leagănul din Târgu Cărbuneşti. Merg acolo pentru că vreau să văd în ce condiţii trăiesc copiii din acest centru. Cât despre părinţii mei, nu am ce să le reproşez, au făcut bine că m-au dat dacă nu puteau să aibă grijă de mine”, a mai spus Mihaela Bourquin.             

Mihaela  mai stă mai stă în România până miercurea viitoare. Spune că va reveni în momentul în care va învăţa să vorbească limba română, asta pentru că are de gând să urmeze cursuri în acest sens, în Franţa.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: