Unităţile şcolare din Motru intră în reparaţii

Toate unităţile de învăţământ din Motru şi localităţile arondate municipiului vor intra în reparaţii astfel încât, la începerea anului şcolar, elevii şi preşcolarii să studieze în cele mai bune condiţii. Sunt vizate atât liceele şi şcolile gimnaziale, cât şi grădiniţele. Peste 2 miliarde de lei vechi alocă primăria pentru finanţarea lucrărilor de recondiţionare a unităţilor şcolare.

Pe raza municipiului Motru sunt patru unităţi şcolare, două licee şi două şcoli gimnaziale. Este vorba de Şcoala Gimnazială Nr.1 şi Nr.2, Colegiul Tehnic şi Colegiul „George Coşbuc”. Toate vor intra în reparaţii în perioada imediat următoare, autorităţile locale dând garanţii că lucrările se vor finaliza până la începerea noului an şcolar. „Pentru mine este o prioritate ca elevii şi profesorii să aibă condiţii optime de desfăşurare a activităţii. Am avut o şedinţă cu directorii de şcoli din zonă şi am discutat problemele legate de reparaţiile care trebuie făcute în această perioadă. Am luat decizia să facem reparaţii la toate şcolile, sunt în general probleme legate de reparaţiile curente, zugrăveli, vopsitorii, retuşuri. Fiecare director a venit cu ce probleme are, ce nu pot rezolva pe cont propriu le facem cu Direcţia Publică. Noi asigurăm materialele de care au nevoie”, a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru. 

Grădiniţele, cele mai degradate

Cele mai multe reparaţii se impun la cele trei grădiniţe din oraş. Reprezentanţii primăriei au evaluat gradul de degradare al acestor unităţi. „La Grădiniţa Nr. 2 vrem să o reabilităm pe exterior, oamenii mei de la primărie au mers să facă o evaluare a lucrărilor care trebuie executate, arată extraordinar de rău pe exterior. În interior am făcut lucrări an de an, însă pe exterior arată foarte rău şi am luat decizia să o renovăm. La Grădiniţa Nr.4 vom face mai multe lucrări pe care ni le-a solicitat directoarea de acolo. Absolut toate aceste lucrări pe care ni le-am propus sunt convins că vor fi terminate până la începutul anului şcolar. Vom concentra Direcţia Publică numai pentru şcoli să lucreze. Amânăm celelalte lucrări pe care le aveam de executat şi ne vom concentra numai pe şcoli şi grădiniţe”, a mai spus primarul Dorin Hanu.

Reparaţii se vor efectua şi la cele trei grădiniţe din localităţile componente Leurda, Râpa şi Ploştina. 

Vizualizări: 258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: