Geoană, pălmuit cu piciorul

După ce în ziua alegerilor europarlamentare a comis-o rău de tot anunţându-ne că i s-a dezmorţit orgoliul şi nu mai vrea să fie mână moartă în CSAT, fapt pentru care s-a hotărât să demisioneze, prostănacul lui Iliescu a mai repetat figura şi marţi. Discursul lui Băsescu care s-a vrut un răspuns la acuzele lansate de Geoană duminică şi care a fost de fapt o bătaie de joc la adresa omului cu lopeţica şi-a atins scopul;  i-a zgândărit orgoliul lui Geoană care iar s-a repezit ca proasta în… târg să-i dea replica şi să ne spună că nu se mai răzgândeşte şi că rămâne stabilit că nu se mai duce la şedinţele CSAT.

Un prilej mai nimerit  pentru presupusul său contracandidat Băsescu de a-i mai da o palmă cu piciorul şi de a-l mai face încă odată agarici nici că puteau organiza pedeleii  care, din cauza echipei de consilieri a lui Geoană, riscă să intre în şomaj. Ăştia s-au pus pe trai şi berechet, nu mai trebuie să gândească strategii şi alte fineţuri că se străduieşte echipa prostănacului să-şi  facă omul de râsul curcilor. De teama Curţii Constituţionale care-i poate lua scaunul de la şedinţele CSAT, Geoană s-a gândit că poate să se scoată basma curată plecând singur din locul pe care şi-l negociase la sânge şi pentru care condiţionase coaliţia hâdă şi actuală. Nu i-a ieşit nici milogeala făcută la porţile PDL prin care dorea o ordonanţă de guvern care s-o anuleze pe cea prin care-şi câştigase neconstituţional locul în CSAT. Nu-i explică nimeni omului ăstuia că prostia şi fudulia se plătesc în viaţă? La câte tâmpenii spune şi face de când este candidat la preşedinţie mă gândesc serios dacă nu cumva  el este iepurele lui Băsescu şi că în înţelegere cu acesta se autoflagelează de câteva luni de zile în faţa întregului popor. Prea serveşte toate mingile la plasa lui Băsescu! Prea se lasă pălmuit cu piciorul. Prea se ridică repede de la pământ, se scutură de ţărână ca nu cumva să piardă palma următoare! Ceva necurat este la mijloc, că atât de prost nu poţi fi nici dacă te consiliază Guşă.

Dacă lucrurile stau aşa înseamnă că omul are veleităţi de sinucigaş de criză, că tot am văzut că e la modă termenul. S-o fi  hotărât s-o termine cu viaţa politică şi vrea înainte să-i facă un mare bine lui Băsescu. Dincolo de presupusele înţelegeri  un lucru este sigur: dacă Băsescu va ieşi preşedintele României, din luna noiembrie  nu se va mai putea vorbi de omul politic Geoană pentru că nu va mai exista. A treia bătaie politică în decurs de câţiva ani nu te mai descalifică, ci te desfiinţează . Asta dacă până atunci va mai avea orgoliul care zice el acum că-i tresare din când în când. Pentru noi, spectatorii circului, acea perioadă va fi mai tristă şi cu siguranţă mult mai cenuşie. Pentru Băsescu va fi una plicticoasă. Nu va mai avea de cine râde!

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: