Geoană, reclamat la Parchet

ANI, care a sesizat Parchetul în vederea cercetării averii lui Mircea Geoană, informează că liderul PSD nu a declarat cumpărarea unui teren şi apoi vânzarea acestuia, un antecontract pentru cumpărarea unui apartament în valoare de 733.000 euro şi nici dividende încasate de Mihaela Geoană.

ANI a constat că Mircea Geoană nu a trecut în declaraţiile de avere o sumă de 48.300 euro, provenită din cumpărarea unui teren de către Mihaela Geoană în septembrie 2005 şi apoi vânzarea aceleiaşi parcele către proprietarul iniţial, în ianuarie 2006, la acelaşi preţ.

O altă neregulă identificată de ANI face referire la acuzaţii mai vechi aduse liderului PSD, anume că a contractat cumpărarea unui apartament, dar nu a trecut tranzacţia în declaraţiile de avere. "În urma analizării documentelor depuse, s-a constatat că antecontractul de vânzare-cumpărare încheiat de “Cefin Real Estate Residence” S.R.L. şi doamna Geoană Mihaele (în calitate de promitent-cumpărător, cât şi în calitate de reprezentant al promitentului-vânzător), în vederea achiziţionării unui apartament şi a două locuri de parcare, în valoare de 733.000 EURO, nu conţine o încheiere notarială de autentificare sau o dată certă, putând fi redactat şi antedatat oricând", mai informează ANI.

De asemenea, liderul PSD nu ar fi trecut în declaraţia de avere în mod corect venituri din dividende încasate de Mihaela Geoană în 2007, de la Topcont Invest” S.R.L. Astfel deşi Mihaela Geoană a încasat de la această firmă 190.400 lei Mircea Geoană a trecut doar 100.000 de lei, rezultând, astfel, o diferentă de 90.400 lei.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: