Geoană se joacă de-a pituluşu, iar Antonescu de-a reclamaţia

Băşcălia a ajuns politică de stat, iar nesimţirea ţine loc de bun simţ. Şturlubaticul Mircea Geoană se joacă de-a pituluşu la Senat, după care se ascunde sub fustele mamei soacre ajunsă vârful de lance al negocierilor subversive. După ce a decretat că nu merge la nicio negociere pentru formarea celui de-al treilea guvern de după alegeri, Geoană s-a gândit că nu face bine la popor, s-a răzgândit şi l-a chemat pe noul premier desemnat la serviciul lui pentru a-l bate pe umăr bărbăteşte. Pus pe glumiţe, Geoană şi-a luat repede un concediu de trei zile ca să găsească Negoiţă biroul gol, iar el să apară de după perdea şi să strige: bau! Infantilul candidat a uitat că astă-vară, timp de trei luni, pe timpul vacanţei parlamentare, a tot avut concediu cât nu are niciun om al muncii care se speteşte în fiecare zi să-i dea lui posibilitatea să ne râdă-n nas.

Complexat de partidul despre care visează că-l idolatrizează, Geoană se scarpină mai tot timpul ca maimuţa pentru că-l simte în spate pe Oprescu care-i rade cu fiecare zi ce trece tot mai mulţi alegători. Încercând de mai multe ori să-l contacteze pentru o negociere în favoarea sa şi nereuşind a scos artileria grea la înaintare, adică pe coana mare de soacră-sa. Misiunea acesteia, după cum deversează sursele din jurul primarului, era aceea de a-l face pe Oprescu să-i răspundă ginerelui măcar la telefon, lucru care iar nu s-a întâmplat. În mintea lui o renunţare a lui Oprescu înainte de turul întâi al prezidenţialelor i-ar aduce lui atâtea procente câte-i sunt necesare să ajungă din urmă procentele partidului care-l va mânca cu fulgi cu tot dacă ia iar bătaie. Amantlâcul în care s-a băgat doar de dragul de a-i face zile fripte lui Băsescu iar îl bagă în hazna. 

Antonescu nu pierde niciun prilej de a-i mai da o palmă cu piciorul, pentru că simte că şi-a găsit fraierul sortit să cadă şi când concurează singur tot pe locul doi. După ce l-a prostit cu Iohannis, acum îi mai dă una şi-l acuză public şi implicit de faptul că nu vrea să facă nimic pentru deblocarea conflictului dintre Parlament şi Preşedinţie în legătură cu formarea unui nou Guvern. Deşi ştie că nu are nicio şansă, Crin Antonescu a reclamat la Consiliul Superior al Magistraturii conflictul dintre cele două puteri cerând acestuia să sesizeze Curtea Constituţională. A avut grijă ca în jalba trimisă Consiliului să strecoare şi faptul că Mircea Geoană în calitatea sa de preşedinte al Senatului nu vrea să sesizeze Curtea, iar el ca simplu parlamentar nu are altă metodă la dispoziţie. Nu aşteaptă nimeni ca onorata Curte sau alt organism să rezolve aşa-zisul conflict pentru că ştie toată lumea metoda prin care se poate intra în normalitate: Învestitura pentru Guvernul  Negoiţă şi România are ceea ce-i trebuie până după alegeri şi până va primi banii fără de care nu se mai poate respira. Ca să nu avem ceea ce putem obţine atât de simplu se apelează la tot felul de tertipuri menite să lungească termenul în care vom avea un guvern legal, până după alegerile prezidenţiale aşa cum a declarat ieri liberalul Fenechiu. Până atunci ori moare măgarul ori pierde samsarul!

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: