Geoană şi Antonescu au căzut în propria plasă

Anunţul preşedintelui Băsescu prin care-l desemna pe Lucian Croitoru premierul României i-a cam lăsat cu gura căscată pe cei doi mari şefi de proaspătă coaliţie, Geoană şi Antonescu. Aceştia au căzut în propria lor plasă, în care-l doreau prins pe Băsescu. Au cerut premier independent crezând că-l păcălesc pe Băsescu cu primarul Johannis şi au obţinut premier independent şi pe deasupra şi tehnocrat, dar în persoana unui specialist de necontestat al BNR, Lucian Croitoru.

Cine sapă groapa altuia riscă să cadă în ea! Declaraţiile la cald ale celor doi, imediat după anunţ, au fost nu numai jenante, dar de-a dreptul iresponsabile şi condamnabile din punct de vedere al credibilităţii lor de luptători pentru  binele poporului care i-a învestit. Antonescu a spus plin de uimire că alegerea făcută de Băsescu este iresponsabilă şi că în parlament nici un liberal nu-şi va acorda votul de încredere guvernului format de noul prim-ministru. Geoană a dat de înţeles că se asociază liberalilor, adică nu va învesti guvernul Croitoru, după ce cu puţin timp înainte declarase că angajamentele cu FMI şi UE vor fi respectate.

Şi unul şi altul ştiu că neacordând învestitura guvernului care va fi format în cel mult 10 zile va prăvăli România către alegeri anticipate. Într-o astfel de perspectivă, alegerile nu pot fi fixate mai devreme de sfârşitul iernii viitoare, timp în care guvernul Boc va trebui, aşa demis cum este, să asigure interimatul până la anticipate. Atunci de ce dracu s-au mai străduit atâta să-l dea jos  în condiţiile în care în acest mod are mai multe şanse să rămână la guvernare decât avea înainte de cădere?

Dacă noua coaliţie făcută în cotloanele lui Voiculescu o ţine gaia-maţu cu premierul Johannis şi nu validează Guvernul Croitoru ce se va constitui după toate probabilităţile din specialişti angajaţi politic ai partidelor parlamentare, abia atunci cei doi mari clănţăi ai binelui nostru îşi vor da arama pe faţă. Nu-i interesează România, ci doar avantajele lor şi ale clicii care-i susţin! Ar trebui să ştie că orice guvern ar urma la palatul Victoria, pe programul său de guvernare, pentru mult timp de acum înainte, va scrie FMI. Pentru că cine plăteşte, comandă! Iar deocamdată salariile şi pensiile ni le plăteşte FMI, care nu are chef să vină la Bucureşti şi să ne găsească de fiecare dată certându-ne ca la uşa cortului. Până la urmă îi dau dreptate lui Nelu Pavel, liderul romilor din Gorj, care spunea că din țigăneala în care se zbate România astăzi nu ne mai poate scoate decât candidatul romilor la prezidenţiale, Ninel Potârcă! O şti el ceva! Sper ca măcar în ceasul al 12-lea   cei doi lideri de partide să renunţe la cârdăşie pentru o nouă Românie.

Altfel, la anticipatele pe care şi le doresc atât de mult vor avea o mare surpriză. Lumea s-a săturat de cheauneala care i-a cuprins pe Geoană și Antonescu, iar mersul lor până în pânzele albe a dat în isterie. Pentru liniştea lor îi propun preşedintelui Băsescu să-i lase şi pe ei măcar o noapte să doarmă la Cotroceni, să vadă că nu e mare scofală să te duci în fiecare zi în cartierul Militari!

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: