Gerul Bobotezei a venit cu întârziere. Minus 20 de grade, la Rânca!

Valul de ger anunțat de meteorologi a cuprins și județul Gorj. Cel mai mult, temperaturile negative s-au simțit în zona de munte, acolo unde vântul puternic a accentuat senzația de frig. În weekend, pe timpul nopții, temperaturile au scăzut, la Rânca, până la minus 20 de grade.

Turiștii care au fost în stațiune au simțit din plin gerul siberian. „Când m-am trezit și am coborât la mașină, nu îmi venea să cred. Erau minus 18 grade duminică dimineața. Am urcat înapoi la cabană și am mai stat la căldură. Nu am avut curaj să merg pe pârtie”, a spus un turist. „Este foarte frig chiar și acum la prânz. Sunt minus 14 grade. Dacă mai bate și vântul, se simte și mai rău. Noroc că am venit pregătiți, cu haine groase și ne putem bucura de peisajele de aici”, a spus un alt turist.

Cabanierii au avut de furcă. Au fost nevoiți să îndepărteze țurțurii groși care s-au format în jurul cabanelor.

Informarea meteo de ger, transmisă de meteorologi, va expira luni, la ora 10. Vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade.

Galerie foto


Vizualizări: 2,636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: