Munții de zăpadă blochează accesul spre cabanele din Rânca

Cabanierii din stațiunea montană Rânca sunt nemulțumiți de modul în care se face deszăpezirea străzilor. S-au format grămezi mari de zăpadă pe marginea drumului principal, fiind blocat accesul către străzile adiacente din stațiune.

Liderul cabanierilor din Rânca, Constantin Pănescu, spune că primăriile de care aparține stațiunea ar trebui să se ocupe de acest lucru. Acesta este de părere că fiecare UAT în parte ar trebui să vină cu un tractor cu remorcă să ridice nămeții de zăpadă de pe marginea drumului, care îi enervează și pe turiști. Cabanierii sunt nevoiți să dea toată zăpada la lopată.

”Am spus autorităților și la primării, dar degeaba. Aglomerația mare se face pe străzile adiacente, nu pe șoseaua principală pe DN 76C. Zăpada nu trebuie pusă pe stânga și pe dreapta, chiar dacă e domeniul public, ci să fie transportată din zonă, nu pe pereții clădirilor. Numai în zona de intrare spre pârtia M1, strada Corneșu, sunt închise peste 20 de locuri de parcare din cauza zăpezii. Un turist dacă trece este călcat pe picioare, abia are loc lama. Sunt lucruri care aparțin de primării. Nimeni nu ia nicio măsură. Ar trebui să vină cu o remorcă să ridice zăpada și să de deblocheze locurile de parcare”, a spus Pănescu.

Tot acesta a mai afirmat și faptul că turiștii sunt revoltați de acest lucru.

Galerie foto



Vizualizări: 3,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: