Vrea statut de "interes național" pentru stațiunea Rânca

Rânca este în continuare plină de turiști, ca urmare a stratului consistent de zăpadă din stațiunea gorjeană. Șeful cabanierilor din Rânca, Constantin Pănescu, spune că nu sunt probleme, iar turiștii se conformează și poartă mască. 

”Aglomerația persistă, zăpada este destul de bună pentru schiat. Zona are un peisaj foarte frumos și îi atrage pe turiștii. Nu sunt probleme nici pe Covid. Turiștii poartă mască de protecție, rar mai găsești pe cineva care nu o poartă, dar polițiștii și jandarmii le atrag atenția. Numărul turiștilor a mai scăzut cu aproximativ 2.000, dar cel mai probabil este vorba despre cei care veneau pentru o zi”, a spus Pănescu, făcând comparație cu zilele în care au fost opt-zece mii de turiști.

Liderul cabanierilor din Rânca mai spune faptul că stațiunea trebuie să devină una de interes național. ”Zona ar trebui să fie preluată de către Consiliul Județean dacă cele două primării nu se înțeleg după atâția ani. Preluarea de Consiliul Județean, Rânca ar putea să devină de interes național, astfel se pot obține proiecte de până la 50 milioane de euro”, a mai spus Pănescu.

Vizualizări: 2,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: