Gest impresionat! Înoată 13 ore în Jiu ca să ajute o fetiță!

Românul care a încercat în ultimii ani să traverseze înot Canalul Mânecii fără nici un costum de protecție, fiind oprit de englezi întrucât avea viața pusă în pericol, vine la sfârșitul acestei săptămâni la Târgu Jiu pentru a înota mai bine de o zi lumină pentru un scop nobil. Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care nu renunță la visul său de a fi primul român ce traversează înot Canalul Mânecii, va fi duminică în apele Jiului timp de 13 ore. El vrea să înoate fără oprire în tot acest timp în speranța că va putea ajuta o fetiță de la Bumbești Jiu, care are probleme medicale și care are nevoie de donații ca să devină o persoană ca oricare alta.

Ana Rut este fetița pentru care au mai avut loc în trecut campanii prin presă pentru strângerea de fonduri, cazul său fiind prezentat pe larg și pe site-ul ajutacopii.ro. Ea suferă de scolioză congenitală încă de la naștere. A venit pe lume fără un picior, în locul piciorului drept având un fel de „aripă”, la cei trei anișori și jumătate ai săi ea mai având încă șanse să poarte o proteză care să îi redea șansa la un mers normal dacă ajunge la o clinică în Franța. Are nevoie însă de peste 24.000 de euro ca să primească aparatul special ce o poate ajuta să calce în două picioare, tatăl ei, George Severus Ghinică, fiind și el o persoană care face dializă, având probleme cu rinichii. Tocmai problema respectivă l-a ajutat însă să ajungă zilele trecute în contact cu Avram Iancu. Sportivul a înotat săptămâna trecută 12 ore neîntrerupt într-un bazin didactic de la Petroșani pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la situația bătrânilor din Valea Jiului și pentru a strânge fonduri în contul Asociației „Bunicii Văii Jiului”, coordonată de un preot care se ocupă de soarta câtorva zeci de vârstnici care nu mai au pe nimeni pe lume.

Probleme de sănătate
Iancu a fost „dărâmat” după cele 12 ore de înot fără oprire, fie ele și în bazin, antrenamentul pe care l-a făcut cu această ocazie fiindu-i de folos pentru a-și atinge țelul de a traversa Canalul Mânecii. George Severus Ghinică a aflat de gestul său și l-a întrebat dacă există vreo modalitate în care îl poate ajuta și pe el, dorința de a-și vedea fetița mergând în două picioare fiind una pe care Iancu a înțeles-o din prima. «Şi ca “blestemul rinichilor” să fie dus la apogeu, “fluturaşul cu trei aripi şi cu un singur picioruş”, se naşte şi cu un singur rinichi. De asemenea, are şi o malformaţie la coloana vertebrală, care necesită una sau mai multe operaţii. Există şanse de vindecare, remediere a situaţiei atât în ceea ce priveşte coloana vertebrală cât şi în ceea ce priveşte picioruşul. Speranţele lor se îndreaptă spre Franţa, Paris, locul unde în 27 septembrie, au o programare la o clinică ce prin renumele ei naşte speranţe. Din păcate, aici şi-n lumea întreagă, totul costă! Şi în acest caz, nu puţin. George a strâns o mare parte din bani, însă, ar mai fi nevoie de vreo 2 mii de euro pentru ca totul să decurgă în mod normal», a explicat Avram Iancu pe blogul său.

Donaţii
Sportivul a decis să vină duminică la Târgu Jiu și să înoate în apele Jiului timp de 13 ore, cu o oră mai mult decât a stat în bazinul din Petroșani săptămâna trecută. „Am o soră care a făcut dializă vreme de câțiva ani, până când mama i-a donat un rinichi și știu ce înseamnă o asemenea suferință. Sunt tatăl a trei fetițe și l-am înțeles din prima pe domnul din Bumbești Jiu atunci când mi-a cerut ajutorul. Am fost la dumnealui acasă și ne-am cunoscut personal și am rămas impresionat de ceea ce am văzut. De aceea am decis ca pe 19 iunie, să vin la Târgu Jiu și să înot 13 ore fără întrerupere. Am văzut lacul, am încercat apa și cred că voi rezista atâta timp. Mai rău ca în Canalul Mânecii oricum nu poate fi pentru că acolo e mult mai rece și sunt curenți puternici. Toți cei care vor dori vor avea posibilitatea să doneze bani într-o urnă sau în contul CEC Bank RO93CECECoo1946280610711. Mai e varianta trimiterii unui SMS de 2 euro la numărul 8828 cu textul ANA de pe orice telefon mobil. Noi, cei care avem doi rinichi și două picioare putem face multe pentru a o ajuta pe această fetiță și părinții săi aflați în suferință”, a spus Iancu, ieri el antrenându-se, prin ploaie și vânt, pe lacul Sântămărie Orlea, de lângă Hațeg.
Un echipaj al ISU Gorj îl va supraveghea pe parcursul întregii zile pe sportivul ce va înota în barajul de la Piața Centrală, în zona podului de la Insuliță. Avram Iancu a informat autoritățile de la Târgu Jiu despre demersul său caritabil, el încercând acum să își testeze puterile într-un efort de a înota 13 ore în apă, lucru pe care nu l-a mai făcut niciodată. Cei interesați îl vor putea vedea în zona menționată începând cu ora 8.00 dimineața. Cursa acestuia se va încheia la ora 21.00, cu o oră înainte de a începe meciul decisiv de fotbal dintre selecționata României și cea a Albaniei la Campionatul European de fotbal.

Galerie foto


Vizualizări: 1,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: