Gorjeni afectaţi de ploi în mai multe localităţi

Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități din județul Gorj. Cea mai afectată a fost comuna Licurici, unde un drum județean a fost închis pentru câteva ore, iar 20 de gospodării au fost inundate. De asemenea, pompierii au fost chemați și la Baia de Fier, Novaci, Roșia de Amaradia și Logrești pentru a scoate apa din mai multe gospodării. Potrivit meteorologilor, vremea se menține în continuare instabilă.

Zeci de gospodării din județul Gorj au fost afectate de precipitațiile abundente din ultimele zile. Mai multe case și anexe gospodărești au fost cuprinse de ape, iar drumurile au devenit impracticabile. La Licurici drumul județen a fost inundat complet pe o distanță de 200 de metri, autoritățile locale declarând că a avut loc o rupere masivă de nori. ”Am avut două sate afectate, Licuricii de Sus și Totea de Licurici. Cel puțin zece gospodării au fost inundate și circulația pe drumul județean a fost restricționată, era apă până la un metru. Și luna trecută am avut o ploaie la fel de abundentă, cu piatră de 10 cm. De când sunt eu primar nu am mai avut parte de aşa ceva, în 2006 au mai fost ploi, dar nu aşa de abundente. În anii 75 am mai avut așa inundații puternice, de atunci nu s-a mai pomenit așa ceva”, a spus Liviu Doru Drăgulescu, primarul din Licurici.

Pericol de surpare
Afectată a fost și localitatea Roșia de Amaradia unde ploile din ultima perioadă au sporit riscul alunecărilor de teren. O casă este pe punctul de a se prăbuși, iar cablul de curent s-a rupt în satul Stejaru. Pompierii au intervenit de asemenea la Alimpești, unde o bătrână a fost evacuată din cauza puhoaielor după ce un pârâu s-a umflat și a rupt malurile pe lângă casa femeii. A mai fost nevoie de intervenție în orașul Novaci, unde ploile au afectat patru podețe în Novaci sat, Bercești, Pociovaliște și Sitești, precum și 7,2 ha de teren agricol. Nu au scăpat de inundații nici comunele Crușeț, Hurezani și Baia de Fier.

Galerie foto






Vizualizări: 1,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: