Gheorghe Porumbel face economie la căldură şi acasă, şi la serviciu

Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic “Doina Gorjului”, nu face risipă de căldură nici la serviciu, nici acasă. Dacă ieri majoritatea instituţiilor din judeţul Gorj porniseră agentul termic, în sediul Casei de Cultură a Sindicatelor nu se punea problema de încălzire. Directorul Porumbel era de părere că nu este aşa de frig încât să se impună pornirea centralei. Ba mai mult, acesta a spus că nici acasă nu a făcut focul, temperaturile permiţând încă să se poată sta fără ca locuinţa să fie încălzită.

Temperaturile scăzute din ultima perioadă i-au făcut pe directorii instituţiilor publice să pornească agentul termic. Ieri, majoritatea sediilor instituţiilor gorjene erau încălzite, excepţie făcând Casa de Cultură a Sindicatelor unde îşi desfăşoară activitatea Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”.

Directorul Gheorghe Porumbel spune că nu a dat drumul la căldură pentru că nu se simte frigul. “Centrala termică a Casei de Cultură a Sindicatelor este funcţională, dar nu are randamentul care se impune. Practic, caloriferele de tip vechi nu mai corespund cu centrala performantă. Oricum, până în momentul de faţă, nu am dat drumul la căldură. Nu este aşa de rece încât să tremurăm de frig. În plus, nici acasă nu am făcut focul până acum”, a declarat Gheorghe Porumbel. Totodată, acesta a precizat că centrala nu dă randament şi din cauză că sistemul de închidere al clădirii nu este corespunzător. “Centrala nu dă randament şi din cauză că nu s-au făcut izolaţii, iar ferestrele şi uşile nu se închid aşa cum ar trebui. Renovarea clădirii, reparaţia acoperişului şi reamenajarea sălii de spectacol vor fi principalele măsuri pe care le vom dispune imediat ce clădirea va fi preluată de Consiliul Judeţean şi Primăria Târgu Jiu”, a mai precizat Porumbel.

În şedinţa din această lună, consilierii au aprobat încheierea unui Acord de asociere între Consiliul Judeţean şi Primăria Târgu Jiu în vederea preluării Casei de Cultură.

FACILITATE

Odată cu administrarea Casei de Cultură de către autorităţi, Ansamblul Artistic “Doina Gorjului” va putea face economii întrucât nu va mai fie nevoie să plătească 80 de milioane de lei vechi/lună, chirie pentru spaţiu. “Pentru luna trecută am plătit chirie la CNSLR Frăţia. Din momentul în care Casa de Cultură va fi preluată de Consiliul Judeţean şi de către Primăria Târgu Jiu vom economisi 80 de milioane de lei vechi/lună, valoarea chiriei. Sperăm ca preluarea efectivă a clădirii să se facă până la sfârşitul lunii noiembrie”, a declarat Gheorghe Porumbel.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: