Ghiga (Cariera Roşiuţa): Nu avem activităţi sexuale, ci de producţie

Directorul Carierei Roşiuţa, Ion Ghiga, este supărat pe felul în care presa a relatat scandalul de proxenetism de la Complexul Energetic Oltenia. Directorul spune că va face o plângere la parchet împotriva presei, dar şi a altor persoane, deoarece mulţi angajaţi de la Roşiuţa sunt acuzaţi că ştiau şi chiar l-au ajutat pe Benoni Aristică Bejinaru.

Mai mulţi şefi de la Cariera Roşiuţa sunt cercetaţi atât de companie, cât şi de procurorii DIICOT deoarece au pontat la serviciu, ani la rând, un bărbat din Motru care nu venea la muncă şi, mai mult decât atât, se ocupa de proxenetism. „Deşi este angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş mecanic, cu program zilnic de 8 ore, inculpatul a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu“, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

„Cum să ne acuzaţi de activităţi din astea, sexuale?”

Chiar şi aşa, directorul spune că mediatizarea acestui scandal sexual este nejustificat. „Sunt nişte acuzaţii care nu au nicio justificare. Oamenii noştri sunt deranjaţi pe seama asta pentru că nu e nimic oficial. Am înţeles. E acuzat Popescu, Ionescu, Vasilescu, dar nu vorbim la modul general. Noi, aici în zonă, împreună cu alte persoane care sunt acuzate, trebuie să facem o sesizare către Parchet. Păi cum puteţi să ne acuzaţi dvs. toată conducerea carierei sau alte persoane din conducerea complexului de activităţi d-ăştia? Sexuale“, a declarat Ghica la un post de radio. „O să-l facem cât de curând şi o să fie mai multe persoane, nu e vorba numai de mine“, a mai spus el, fără să dea nume.

Cert este că în acest scandal sunt implicate cel puţin 12 persoane. Directorul Ghiga spune că acuzaţiile sunt fără justificare. El spune că la Roşiuţa nu sunt activităţi sexuale, ci de producţie. „Acuzăm aşa, fără niciun fel de justificare. Spune domne realitatea, nu fabulăm. La DIICOT, proxenetul acesta sau cum vreţi să-i spuneţi a dat declaraţii cu nume clare, cine e băgat în tot scandalul acesta. Nu aşa, la modul general. Nu în ograda mea, s-a întâmplat pe la mare. Nu avem activităţi sexuale, noi avem activitate de producţie, domn’e“, a declarat acesta. Directorul Ghiga a fost acuzat chiar de directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, care spunea că acesta i-a aprobat o cerere de concediu, depusă în ziua în care acesta era arestat.

DIICOT: Era tolerat de şefi

Ce spune însă şeful DIICOT Gorj, Vasile Popescu, despre atitudinea şefilor de la Cariera Roşiuţa faţă de angajatul pontat fictiv „Era tolerat de șefi în activitatea pe care o desfășura. Se pare că era angajat ca lăcătuș mecanic sau așa ceva. Din materialele strânse în cauză rezultă că era tolerat pentru serviciile pe care le făcea unor persoane din conducerea unității respective, cărora le făcea și alte mici servicii. În schimb, era lăsat în pace la serviciu, nu respecta un program anume de lucru, i se creau anumite facilități. Acum, de exemplu, a fost trimis la mare cu bilet de la companie, decontat de unitatea minieră. Era și plătit și, din ceea ce a rezultat în anchetă, nu își făcea treaba la serviciu”, menționează șeful DIICOT Târgu Jiu.

APĂRARE

Directorul Ion Ghiga mai spune că nu ştia de activităţile lui Bejinaru, pe care le oricum le făcea în timpul liber.„Nu avem de unde să ştim ce activităţi făcea Bejinaru în timpul liber, noaptea sau când era pe perioada concediului de odihnă sau întrerupere de activitate. În aprilie a fost în întrerupere de activitate. Cei care au pontat fictiv o să dea socoteală o să fie sancţionaţi şi de organele abilitate, şi de conducerea complexului“, a declarat directorul de la Cariera Roşiuţa.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: