Ghișeul pentru nevaccinați, nici afară, nici în instituție

Unde-i lege, nu-i tocmeală, însă doar în teorie. S-a întâmplat în cadrul unei instituţii din judeţul Gorj. Reprezentanții Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei din Târgu Jiu au transmis faptul că vor avea un ghișeu în afara instituției, acolo unde persoanele nevaccinate îți pot depune sau ridica anumite documente. În schimb, ghișeul care trebuia să deservească persoanele neimunizate se afla tot in interiorul instituției, însă la parter, lângă scară.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, angajații instituției au luat decizia de a face un ghişeu separat pentru cei nevaccinaţi, undeva în afara instituţiei. Realitatea este cu totul şi cu totul alta. Conform legislaţiei, persoanele nevaccinate nu au voie să intre în instituţiile publice dacă nu au un certificat verde sau un test PCR. Deşi au vrut să aplice regula, angajaţii instituţiei din Târgu Jiu nu au reuşit. Oamenii nu au văzut cu ochi buni o astfel de decizie, afirmând că oricum s-au intersectat unii cu alții.

”Ce-i asta? O disensiune între oameni. De când s-a separat țara asta între vaccinaţi şi nevaccinaţi? Totul este o mascaradă.  Oricum ne-am intersectat unii cu alții (...) Trebuia să scoată aici afară un ghişeu. Rezolvam treaba şi gata. Nu ştiu sigur nici dacă intru. Trebuie să-i fac buletin fetei, dacă era după mine, nu făceam niciun buletin. Fata trebuie să meargă la şcoală, dă capacitatea. Îşi bat joc”, au spus câțiva cetățeni.

Situaţia a fost aceeaşi şi la eliberare certificate de naştere. Spre exemplu, un tânăr venit tocmai din Spania, abia a reuşit sa ridice certificatul de naştere al copilului.

”Ca la noi, la nimeni. Prima dată mi-a zis că nu îmi dă certificatul dacă nu sunt vaccinat, m-am vaccinat. Acum cică aştept tot la vaccinaţi, dar nu am 10 zile de la vaccin. Ori sunt vaccinat, ori nu sunt vaccinat”, a spun tânărul.

Primarul susţine însă că spaţiul pentru persoanele nevaccinate a fost unul special amenajat. ”Am stabilit ieri la întâlnirea pe care am avut-o cu directorul coordonator al acestei direcţii, ca documentele să fie primite şi eliberate într-un spaţiu pe care l-am amenajat special pentru persoanele nevaccinate. Orice persoană care nu este vaccinată nu are voie să intre într-o instituţie publică. Camera respectivă unde se fac pozele este conectată la o anumită aparatură. Nu putem scoate camera afară”, a spus primarul Marcel Romanescu. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,801

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: