Un nou Serviciu de Evidență a Persoanelor înființat în Gorj

Autoritățile locale din comuna gorjeană Polovragi anunță că, la nivelul localității, a fost înființat un Serviciu de Evidență a Persoanelor care va deveni funcțional cel mai probabil de la jumătatea lunii noiembrie. Localnicii care doresc acum să-și preschimbe actele de identitate nu vor mai fi nevoiți să meargă la Novaci.

Serviciul de Evidență a Persoanelor va funcționa chiar în cadrul Primăriei Polovragi, acolo unde au fost amenajate două birouri.

”Serviciul a fost înființat, s-au făcut angajările, este vorba de doi funcționari de evidență și unul pe stare civilă. Cei de la evidența persoanelor sunt deja la instruire la Târgu-Jiu și după aceea va merge și persoana cu atribuții pe stare civilă. Cel mai probabil serviciul va funcționa după 15 noiembrie, când se va termina pregătirea angajaților”, a declarat primarul din comuna Polovragi, Gheorghe Epure.

În felul acesta, cetățenii din Polovragi nu vor mai fi nevoiți să meargă la Novaci pentru a se pune în legalitate cu actele de identitate. ”Comuna Polovragi era arondată la Novaci, iar cetățenii trebuiau să meargă 15 kilometri pentru a-și schimba cărțile de identitate. Având în vedere faptul că populația din Polovragi este îmbătrânită, am decis să înființăm acest serviciu, mai ales că legea ne și permite acest lucru. Dacă putem să le oferim această facilitate, de ce să nu o facem”, a mai spus Gheorghe Epure.

Serviciul va deservi localnicii din Polovragi, dar și pe cei de la Alimpești.

Vizualizări: 2,484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: